Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Huis gekocht met verborgen gebreken

 

Gefeliciteerd! U hebt een huis gekocht. Dat had een leuke periode moeten zijn, maar onlangs bent u gestuit op een probleem wat u niet lekker zit.

In dit artikel vindt u meer informatie als u een huis heeft gekocht met een verborgen gebrek. U leest welke verborgen gebreken te verhalen zijn op de vorige eigenaar en hoe u dit kunt doen. Lees meer.

Met de koop van de woning accepteert u ook – wellicht niet bewust – alle gebreken waarvan u niet op de hoogte bent.

Huis gekocht verborgen gebrek

Een lekkage in de studeerkamer, houtrot in de balken van het dak of asbest in het plafond van het kleinste kamertje. U hebt een huis gekocht met een verborgen gebrek. Niet alleen teleurstellend, omdat u juist wilde gaan genieten van uw nieuwe woning, maar ook nog eens ingewikkeld want wie is er verantwoordelijk voor de kosten die dat met zich meebrengt?

Moet u de nieuwe balken van het dak betalen omdat u de woning in haar huidige staat heeft gekocht? Of is de vorige eigenaar nog verantwoordelijk omdat hij u had moeten informeren over dit gebrek? In dit artikel vindt u meer informatie als u een huis heeft gekocht met een verborgen gebrek. U leest welke verborgen gebreken te verhalen zijn op de vorige eigenaar en hoe u dit kunt doen.

Ingewikkelde situatie

Op het moment dat u een huis koopt doet u dit in de staat waarin de woning zich op dat moment bevindt. Met de koop van de woning accepteert u ook – wellicht niet bewust – alle gebreken waarvan u niet op de hoogte bent. Daarmee wordt meteen duidelijk in welke ingewikkelde situatie u terecht komt als u een huis heeft gekocht met een verborgen gebrek. Door de koop aan te gaan heeft u in principe ook dat verborgen gebrek geaccepteerd. Echter zijn er twee uitzonderingen op deze regel.

Normaal leven niet mogelijk

Als u een huis heeft gekocht met een verborgen gebrek dan is het mogelijk de kosten van de eventuele schade hiervan op de verkoper te verhalen, als u kunt aantonen dat normaal wonen niet meer mogelijk is in de desbetreffende woning. Het gaat hierbij dus niet om een vervelende lekkage in de serre of een achterdeur die flink klemt, maar om grote problemen die een normaal leven echt in de weg staan. In plaats daarvan moet u denken aan bijvoorbeeld het feit dat de balken van uw dak aangetast zijn door zwammen, rot of een houtworm.

Onderzoeksplicht

Een dergelijk gebrek moest al aanwezig zijn voordat de koop voltrokken werd. Het maakt in een dergelijk geval niet uit of de verkoper van de woning wel of niet wist van het desbetreffend gebrek. Echter moet de koper wel kunnen aantonen dat hij aan zijn onderzoeksplicht heeft voldaan. Dit is de plicht van een koper om een woning te inspecteren voordat hij deze koopt. Daarbij moet het probleem bij een dergelijke inspectie niet zichtbaar zijn geweest.

Verkoper heeft gebrek verzwegen

Als u een huis gekocht heeft met een verborgen gebrek dat een normaal leven niet in de weg staat, dan is het lastiger om de kosten op de verkoper van de woning te verhalen. Dit is eigenlijk alleen mogelijk als u kunt aantonen dat de verkoper van het gebrek op de hoogte was maar zijn meldingsplicht (de verplichting om gebreken aan een potentiële koper te melden) niet heeft voldaan. De koper heeft het desbetreffende gebrek dus niet genoemd en/of bewust verzwegen. U moet echter wel aantonen dat u zelf wel aan uw onderzoeksplicht heeft voldaan en dus alles heeft geprobeerd om alle gebreken in huis in kaart te brengen.

Zelf uw schade claimen

Als u denkt dat u een huis heeft gekocht met verborgen gebrek en dat verborgen gebrek aan één van deze twee voorwaarden voldoet, dan is het mogelijk uw schade te claimen. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

De meeste partijen raden u aan een advocaat in te schakelen of juridische brieven op te laten stellen. Verborgen-gebreken.com heeft een andere oplossing: het online Juridisch Dossier.

Ons dossier helpt u zelf uw schade te verhalen. U krijgt de beschikking over stappenplannen, voorbeeldbrieven en een online archief voor al uw correspondentie. Zo ondersteunt het dossier u tijdens alle fases van het verhalen van schade.

Weten hoe het werkt?

Ontdek zelf hoe het Juridisch Dossier u stap voor stap helpt zelf aanspraak te maken op een schadevergoeding bij een verborgen gebrek.

Zelf uw schade claimen

Heeft u één of meerdere verborgen gebreken in uw woning ontdekt? Met het online Juridisch Dossier heeft u alles in handen om zelf de schade te verhalen. Voor de vaste prijs van € 69,-.