Home » Advocaat verborgen gebreken

Advocaat verborgen gebreken Kies voor juridische hulp en bespaar kosten

Bent u onlangs verhuisd en is er nu een vervelend verborgen gebrek boven tafel gekomen? Voorkom onnodige kosten van een advocaat en vertrouw op onze gespecialiseerde juridische hulp.

De snelste weg naar een vergoeding bij een verborgen gebrek start hier. Neem contact op met onze juridisch adviseurs. Tijdens een gratis verkenningsgesprek zetten we alle mogelijkheden voor u op een rij. 

Stappenplan verborgen gebreken

Maak kennis met onze juristen, specialisten in verborgen gebreken.

Jurist verborgen gebreken

Een verborgen gebrek. Een probleem dat pas boven tafel is gekomen na de koop van uw woning. Nu heeft u misschien het idee dat de vorige eigenaar al lang wist dat de kelder zo nu en dan onder water zou komen te staan en dat de rotte balken van de vliering ook geen nieuws voor hem zijn.

In dat geval kan het zijn dat u de kosten van een verborgen gebrek op de verkoper wil verhalen. Juridische hulp is dan gewenst.

Advocaat of jurist

Kiest u nu voor een advocaat of jurist om u bij te staan? Beide hebben met succes een universitaire studie Rechtsgeleerdheid (bachelor en master) afgerond.

Verschil is dat een advocaat beëdigd is en moet voldoen aan de eisen van de Orde van Advocaten. Nadeel daarvan is dat de prijs per uur fors is: tarieven boven € 200 zijn geen uitzondering. Advocaatkosten overstijgen dan al snel het totale schadebedrag.

Dat ligt anders bij het gespecialiseerde team van juristen van verborgen-gebreken.com. Binnen ons team bundelen we kennis en kunnen we efficient werken waarmee we kosten beperken.

In sommige zaken is het inschakelen van een advocaat verplicht (zoals bij echtscheiding). Bij een verborgen gebrek is dit niet het geval. Door te kiezen voor juridische hulp bespaart u sterk op de kosten.

Bederving woongenot

Als u een woning koopt, dan doet u dat in principe in de staat waarin de woning zich op het moment van de koop bevindt. Met het kopen accepteert u ook alle mogelijke gebreken van de woning. Die zijn tenslotte in principe meegenomen in de verkoopprijs en de onderhandeling hierover. Dat de badkamer een flinke opfrisbeurt kon gebruiken en ook de keuken niet meer voldeed aan uw wensen, was in principe geen verrassing.

Dat neemt niet weg dat er na de koop van een woning wel degelijk zaken boven water kunnen komen die u niet had voorzien toen u de woning kocht. Een flinke domper als u net verhuisd bent. Want een flinke lekkage in de slaapkamer of schimmel in de muren, kunnen uw woongenot flink bederven.

Vorige eigenaar

In zo’n geval wilt u misschien kijken of er een mogelijkheid is om de vorige eigenaar van uw woning verantwoordelijk te stellen voor de kosten of in ieder geval gedeeltelijk mee te laten betalen. Een jurist die gespecialiseerd is in verborgen gebreken bij een woning, kan u in zo’n geval helpen. Een jurist verborgen gebreken helpt u om op het juiste moment de juiste stappen te zetten.

Procedure 

Op die manier voorkomt u dat u achteraf geen kans maakt op een vergoeding omdat u de procedure niet correct doorlopen heeft. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u al reparaties laat uitvoeren aan het verborgen gebrek in uw woning zonder de vorige eigenaar te betrekken bij dit proces.

Anders kunt u achteraf bijvoorbeeld vragen krijgen over de gemaakte kosten voor de reparatie – en of dit niet goedkoper kon – waardoor de vorige eigenaar weigert te betalen.

Kosten besparing

Hoewel u bij een jurist verborgen gebreken, wellicht verwacht dat hij of zij u meteen helpt bij een gang naar de rechter, zal er op verschillende momenten tijdens het proces gekeken worden of dit te voorkomen valt. Dit om u en de verkoper nog meer kosten dan de reparatiekosten te besparen.

U kunt een jurist verborgen gebreken dus zien als een soort juridische begeleider die eventueel met u de gang naar de rechter kan maken als dit nodig is. Tijdens een eerste verkennend telefoongesprek zal de jurist verborgen gebreken met u uw zaak bespreken en bekijken waar in het proces u zich momenteel bevindt. Dat bepaalt welke vervolgstappen u en de advocaat verborgen gebreken zullen nemen.

Waarom klanten kiezen voor onze juridische hulp

Kosteloze telefonische intake

Totaalpakket of afname van specifieke dienst

7 dagen per week bereikbaar

klantwaardering
8,2

Hulp jurist verborgen gebreken

Grofweg kan gezegd worden dat een jurist verborgen gebreken u in twee gevallen kan helpen bij het verhalen van de kosten van een verborgen gebrek op de vorige eigenaar.

  1. Allereerst als het verborgen gebrek in kwestie normaal gebruik van de woning in de weg staat. Hierbij gaat het dus niet om een lekkage in de slaapkamer of dat u vindt dat de isolatie van de ramen tegen blijkt te vallen, maar om bijvoorbeeld een verrotte dakconstructie. Het maakt hierbij niet uit of de verkoper van de woning wel of niet wist dat de woning een dergelijk gebrek had op het moment van verkoop. U moet echter als koper wel kunnen aantonen dat u het verborgen gebrek niet kon zien tijdens uw inspectie van de woning (u heeft als koper een onderzoeksplicht) en dat dit verborgen gebrek al aanwezig was op het moment dat u de woning kocht.
  2. Het tweede geval waarin u een verborgen gebrek kunt verhalen op de vorige eigenaar is als hij of zij op de hoogte was van het gebrek in kwestie, maar verzaakt heeft u dit mede te delen. Daarbij moet u wel aantonen dat de vorige eigenaar op de hoogte was van die hardnekkige lekkage in de kelder, dit niet aan u heeft verteld (meldingsplicht van de verkoper) en u dit niet kon zien tijdens uw inspectie van de woning (onderzoeksplicht koper).
Verhaalbare kosten

Als u denkt dat het verborgen gebrek in uw woning onder één van die twee categorieën valt, dan is het verstandig contact op te nemen met een jurist verborgen gebreken.  Deze kan dan met u onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. U moet daarbij rekening houden dat het niet altijd mogelijk is om de volledige kosten van een gebrek op de vorige eigenaar te verhalen. Als u bijvoorbeeld een nieuw dak nodig heeft, dan zal er rekening gehouden worden met het feit dat u nu waarschijnlijk een bepaalde periode niets meer aan uw dak hoeft te doen. Dit terwijl u normaal gesproken wel kosten had gehad.

Elke grote aankoop

Een jurist verborgen gebreken, kan u niet alleen bijstaan als u een verborgen gebrek in uw huis ontdekt. U kunt bij elke grote aankoop uiteindelijk met een teleurstelling geconfronteerd worden. Eén van de veelvoorkomende voorbeelden was vroeger bijvoorbeeld de teruggedraaide kilometerstand van een auto.  Ook in die gevallen kunt u contact opnemen met een jurist verborgen gebreken.

Wij staan voor u klaar!

Wilt u hulp bij het claimen van schade na een verborgen gebrek? Onze gespecialiseerde juristen staan voor u klaar. Zoekt u hulp bij het opstellen van correspondentie met de verkoper? Of geeft u liever het volledige proces uit handen? Neem contact op en we nemen graag de mogelijkheden met u door.

juridische hulp