Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Woningzoekenden let op: steeds meer nepsites met Amsterdamse huizen

Volgens de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) zorgt de grote vraag naar woningen in Amsterdam niet alleen voor hoge prijzen, maar zorgt deze grote vraag ook voor een stijgend aantal nepsites met woningen in Amsterdam. Ze waarschuwen woningzoekenden dit soort websites te vermijden en absoluut niet met de nepsites in zee te gaan. “Het kost alleen maar geld en de kans dat je inderdaad een woning krijgt, is minimaal” aldus een woordvoerder van de AFWC. Lees meer.

De meeste woningen die van andere woningcorporaties worden ‘gestolen’ om op nepsites te plaatsen, zijn zonder toestemming van de woningcorporatie aan het aanbod van de nepsites toegevoegd.

Nepsites: betalen om te reageren op een woning

Op de meeste nepsites met Amsterdamse woningen moeten woningzoekers betalen om op een woning te kunnen reageren. Een groot aantal van de woningen die op de websites wordt weergegeven, is helemaal niet meer te huur of wordt door een andere bemiddelaar aangeboden. Dit betekent dat als woningzoekers op de woningen reageren, ze geld betalen voor een woning die ze nooit kunnen krijgen.

Woningcorporaties 

De meeste woningen die van andere woningcorporaties worden ‘gestolen’ om op nepsites te plaatsen, zijn zonder toestemming van de betreffende woningcorporatie aan het aanbod van de nepsites toegevoegd. Dit gebeurde ook bij woningcorporatie De Key, die diverse woningen in het aanbod op een nepsite aantrof. De woningcorporatie heeft de website gevraagd om de uit haar portfolio overgenomen woningen te verwijderen uit het aanbod. Gebeurt dit niet, dan onderneemt de corporatie juridische stappen tegen de website.

Op zoek naar een woning? Gebruik een betrouwbare website

Woningzoekers wordt aangeraden alleen betrouwbare websites te raadplegen in hun zoektocht naar een woning. Betrouwbare websites zijn onder andere websites van woningcorporaties, maar kunnen ook websites zijn van erkende woningbemiddelaars met een goede reputatie.

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken, zoals bijvoorbeeld over de termijn? Neem dan direct contact op of lees de artikelen op onze website! 

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.