Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Woningen Amsterdam flink in prijs verhoogd

 

Uit recent onderzoek is gebleken dat woningverkopers uit Amsterdam flink hogere prijzen vragen voor hun bestaande koopwoningen. Vorige maand lag de vraagprijs per vierkante meter namelijk 26 procent hoger dan een jaar daarvoor, wat betekent dat de prijs per vierkante meter met ruim een kwart verhoogd is in een jaar tijd. Lees meer.

In mei van dit jaar werd voor een Amsterdams koophuis gemiddeld 4190 euro per vierkante meter gevraagd.

Woningen Amsterdam duurder per vierkante meter: de cijfers

In mei van dit jaar werd voor een Amsterdams koophuis gemiddeld 4190 euro per vierkante meter gevraagd. Dit is veel, maar zeker als we naar de cijfers van vorig jaar kijken. Precies een jaar daarvoor was de prijs van een vierkante meter voor een Amsterdamse woning namelijk nog 3320 euro: een kwart minder dan in mei 2016. In april 2016 waren woningen overigens ook goedkoper, want toen was de prijs per vierkante meter nog 100 euro lager dan een maand later.

De Amsterdamse vraagprijs per vierkante meter steeg overigens veel harder dan het landelijke gemiddelde. Landelijk gezien nam de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter namelijk met 1,4 procent toe, terwijl dit in Amsterdam op een percentage van 26 procent ligt. Vorig jaar werd er in mei nog 2140 euro betaald per vierkante meter (landelijk gezien) en vorige maand lag dit bedrag op 2170 euro. Dit is wel iets meer, maar het verschil is niet zo groot.

Utrecht op tweede plek na Amsterdam

Kijken we naar de andere grote gemeenten in ons land, dan zien we dat de gemeente Utrecht na Amsterdam op de tweede plaats staat in de ranglijst. Hier steeg de vraagprijs per vierkante meter met 6,1 procent in een jaar tijd, wat betekent dat de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter nu op 2960 euro ligt. Ter vergelijking: in Den Haag steeg de vraagprijs per vierkante meter in een jaar tijd met 3,6 procent naar een gemiddelde van 2280 euro.

Heeft u onlangs een huis gekocht? Controleer dan dan op verborgen gebreken door middel van de quickscan!

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.