Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Stichting Hypotheekclaim waarschuwt voor fout hypotheekadviseurs

 

Tienduizenden hypotheekoverstappers zijn misschien verkeerd voorgelicht door hun hypotheekadviseur, zo waarschuwt de nieuwe stichting Hypotheekclaim. Deze stichting heeft op basis van een steekproef onder een groot aantal respondenten een zogeheten ‘weeffout’ ontdekt in meerdere hypotheekadviezen. Lees meer.

Wij denken dat er in totaal meer dan 100.000 verkeerde of onvolledige adviezen verstrekt zijn.

Adviseurs verzuimen fiscaal voordeligste hypotheek aan tera den

De adviseurs die de adviezen hebben gegeven, zouden hebben verzuimd om de fiscaal voordeligste hypotheek aan te raden aan hun cliënten en hierdoor zouden hun klanten duizenden euro’s meer moeten betalen voor hun hypotheek.

Het gaat om huizenbezitters met een oude aflossingsvrije hypotheek die overgestapt zijn op een nieuwe zogeheten annuïteitenhypotheek. Hierbij moeten de huizenbezitters wel aflossen, maar profiteren ze tevens van de lage rente.

De gevolgen van het verkeerde hypotheekadvies

De schade die de huizenbezitters met een oude aflossingsvrije hypotheek hebben opgelopen door het verkeerde hypotheekadvies, beslaat volgens stichting Hypotheekclaim vele tienduizenden euro’s per huishouden. Stichtingsvoorzitters Siebe Annema verklaart: “Wij roepen hypotheekbezitters op om hun papieren van de hypotheekadviseur nog eens goed na te kijken om te controleren of het advies klopt en volledig is.

"Wij denken dat er in totaal meer dan 100.000 verkeerde of onvolledige adviezen verstrekt zijn, wat betekent dat veel mensen mogelijk voor duizenden euro’s benadeeld zijn door een verkeerd of onvolledig advies van de hypotheekadviseur.”

Als mogelijke oorzaken voor de verkeerde adviezen, noemt de woordvoerder van de stichting slordigheid van de adviseurs of onwetendheid bij veel professionele adviseurs.

Benadeeld? Benader stichting Hypotheekclaim

Komen huizenbezitters erachter dat ze inderdaad een verkeerd advies hebben gekregen, dan kunnen zij zich melden bij de stichting. Een aangewezen expert van Hypotheekclaim kan in dit geval proberen de schade te verhalen, zodat de te betalen schade per huishouden minder wordt. Verder zou u een advocaat kunnen benaderen voor verdere informatie.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.