Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Rijke jongeren zorgen voor ongelijkheid op Amsterdamse woningmarkt

 

Uit onderzoek van stadsgeografen van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat jongeren met rijke ouders zorgen voor ongelijkheid op de Amsterdamse woningmarkt.

Dit doen zij uiteraard niet alleen, maar de jongeren zijn wel een grote oorzaak van de problemen die er op dit moment op de woningmarkt in Amsterdam heersen. Lees meer.

Heb je geen geld, dan kom je de binnenstad niet meer in, en heb je dus niet dezelfde kansen als jongeren die wel in de binnenstad wonen

Starters

Zo is uit het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam gebleken dat jongeren met rijke ouders een groot deel uitmaken van de tienduizend starters die ieder jaar de Amsterdamse woningmarkt betreden. Jongeren met minder geld of minder rijke ouders blijven vaak langer thuis wonen of huren een woning in wijken met lagere huurprijzen, maar kinderen van rijke ouders doen dit niet. Zij blijven niet thuis wonen en nemen geen woning buiten de binnenstad, maar kopen of huren een huis in het stadscentrum.

Ongelijkheid neemt toe

Door deze verschuiving op de woningmarkt neemt de ongelijkheid toe in de hoofdstad.“Voorheen konden jongeren de stad binnenkomen als nobody en zich vervolgens opwerken. Afkomst speelde geen rol, maar dit is nu wel anders. Heb je geen geld, dan kom je de binnenstad namelijk niet meer in en heb je dus niet dezelfde kansen als jongeren die wel in de binnenstad wonen”, aldus stadsgeograaf Cody Hochstenbach.

Huurprijzen stijgen

Op dit moment gaan voornamelijk jongeren met welgestelde ouders op kamers in de hoofdstad. In vijf jaar tijd nam het aantal kinderen van gezinnen met grote vermogens toe met 22 procent in Amsterdam, terwijl het aantal jongeren uit gezinnen met het kleinste vermogen daalde met 13 procent. Daar komt nog bij dat de rijke jongeren ervoor zorgen dat de huizenprijzen van woningen in gewilde Amsterdamse wijken nog verder stijgen.

Hierdoor wordt het voor de andere jeugd nog moeilijker om in het stadscentrum van Amsterdam een woning te kopen. Wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen, is nog niet bekend. Dat de Amsterdamse woningmarkt moet veranderen, was al langer bekend.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.