Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Positieve ontwikkeling: Nederlandse woningen worden energiezuiniger

Uit recente cijfers van de Klimaatmonitor van Rijkswaterstaat blijkt dat Nederlandse woningen door de jaren heen zuiniger zijn geworden. In 2009 had 43 procent van de woningen een energielabel C of hoger, maar vorig jaar was dit percentage veel hoger met 53 procent. Dit betekent dat er meer woningen zijn met een zuinig tot zeer zuinig energielabel, die beloond worden met een energielabel C, een energielabel B of een energielabel A. Lees meer.

Een energielabel is niet verplicht, maar wordt wel verplicht gesteld voor woningen die verkocht, verhuurd of nieuw gebouwd worden.

Op zoek naar een energiezuinige woning? Ga naar Flevoland!

Voornamelijk in Flevoland zijn veel energiezuinige woningen te vinden. Dit komt omdat hier veel nieuwbouwwoningen aangeboden worden, die vaak zo gebouwd worden dat er sprake is van een hoog en aantrekkelijk energielabel. In Zeewolde heeft zelfs 98,9 procent van de woningen een energielabel C of hoger, terwijl steden als Rijswijk (24,1 procent), Muiden (23,9 procent) en Rozendaal (21,9 procent) minder goed bezig zijn als het aankomt op de energielabels van woningen in de stad.

Meer informatie over Nederlandse energielabels

Niet iedere woning in ons land heeft een energielabel. Kijken we naar de cijfers van de labels, dan zijn er op dit moment ongeveer 2,5 miljoen woningen met een officieel energielabel. Dit komt neer op een derde van de totale woningvoorraad in ons land. Een energielabel is niet verplicht, maar wordt wel verplicht gesteld voor woningen die verkocht, verhuurd of nieuw gebouwd worden. Het label dat aan een woning gegeven kan worden varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken, zoals bijvoorbeeld over de termijn? Neem dan direct contact op of lees de artikelen op onze website! 

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.