Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Positieve ontwikkeling: een kwart meer woningen verkocht in mei

Uit recente cijfers van het Kadaster blijkt dat het aantal verkochte woningen in de maand mei ruim een kwart hoger was dan het aantal verkochte woningen het jaar daarvoor. Ten opzichte van de maand april was er wel een kleine daling van 2 procent, maar dit neemt niet weg dat er dit jaar meer woningen zijn verkocht in mei dan in 2015. Lees meer.

In totaal wisselden in de maand mei van dit jaar maar liefst 16.066 huizen van eigenaar en dit is 25,3 procent meer dan in mei van het jaar 2015.

Meer woningen verkocht in mei: de cijfers

In totaal wisselden in de maand mei van dit jaar maar liefst 16.066 huizen van eigenaar en dit is 25,3 procent meer dan in mei van het jaar 2015. In april registreerde het Kadaster nog 16.387 verkochte huizen en dit is 28,5 procent meer op jaarbasis. In mei werd dus iets minder verkocht dan in de maand april, maar er is nog altijd sprake van een flinke daling ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal geregistreerde hypotheken nam in de maand mei toe met 24,4 procent tot 22.706. Dit is zeker een mooi cijfer, maar in vergelijking met de maand april is er sprake van een daling van 4,7 procent.

Grootste toename bij appartementen

Van alle woningtypes lag de verkoop in mei 2016 hoger dan de verkoop in de maand mei van het jaar 2015, maar voornamelijk appartementen werden meer verkocht. Zo steeg het aantal verkochte appartementen in 2016 met 31 procent, terwijl twee-onder-een-kapwoningen 16 procent meer verkocht werden. Kijken we naar de provincies, dan zien we dat de provincie Groningen de sterkste groei kent. Hier steeg het aantal woningverkopen in een jaar tijd met 36,5 procent. In Zeeland was de groei het kleinst, namelijk 6,3 procent.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.