Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Ouderen verkopen huis voor lagere prijs

Uit eigen onderzoek van het Kadaster blijkt dat oudere woningverkopers de verkoopprijs van hun huis meer hebben laten dalen tijdens de crisis dan woningverkopers met een lagere leeftijd. Het gaat hier om de periode van het begin van de crisis in het jaar 2008 tot en met het jaar 2014. Lees meer.

Volgens het Kadaster is er een algemene trend zichtbaar in de cijfers van de organisatie: hoe ouder de verkoper van de woning, hoe groter de prijsdaling van het huis dat men op de markt aanbiedt.

Hoe ouder de verkoper, hoe groter de prijsdaling

Volgens het Kadaster is er een algemene trend zichtbaar in de cijfers van de organisatie: hoe ouder de verkoper van de woning, hoe groter de prijsdaling van het huis dat men op de markt aanbiedt. De reden dat oudere woningverkopers vaak verder dalen in de prijs, heeft te maken met het feit dat zij meestal geen nieuw huis meer kopen na het verkopen van hun oude woning. Hierdoor zijn zij minder op de verkoopprijs van hun woning gericht en dus sneller bereid de verkoopprijs te laten dalen.

Drempel lager

Daar komt nog bij dat ouderen hun woning vaak in een periode kochten waarin de prijzen van huizen over het algemeen een stuk lager waren. Hierdoor komen zij minder snel in financiële problemen door de verkoopprijs van hun huis te laten zakken, waardoor de drempel om de prijs te laten dalen wat lager is.

Uitstromers en doorstromers: het verschil

Mensen die de woningmarkt verlaten, worden ook wel uitstromers genoemd. Onder deze groep mensen lag de prijs vorig jaar gemiddeld 13 procent onder de prijs van 2008, terwijl dit bij zogeheten doorstromers op de woningmarkt ‘slechts’ 9 procent was. De reden dat doorstromers de prijs minder snel verlagen, heeft te maken met het feit dat zij de opbrengst van hun oude woning meenemen naar hun nieuwe woning.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.