Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Ontwikkeling: Tweede Kamer neemt Wet Doorstroming Huurmarkt aan

 

De Tweede Kamer heeft in februari van het jaar 2016 de Wet Doorstroming Huurmarkt aangenomen. Op 1 juli 2016 geldt nog de inkomensafhankelijke huurverhoging en de huursombenadering wordt op 1 januari 2017 ingevoerd. Dit betekent dat er een jaarlijkse inkomenstoets komt en dat er meer ruimte is voor tijdelijke huurcontracten, waardoor de markt van huurwoningen van ons land moet verbeteren.

Overigens staan er nog meer punten in de Wet Doorstroming Huurmarkt die de Tweede Kamer op 9 februari aannam, maar zijn dit de belangrijkste ontwikkelingen die uit het aannemen van de wet zullen voortvloeien. Lees meer.

In de berekening van de huursom per 2017, worden huurverhogingen bij nieuwe bewoners meegenomen.

De huurstijging per 1 juli 2016

De invoering van de huursombenadering in 2017 betekent dat op 1 juli 2016 nog de inkomensafhankelijke huurverhoging geldt. Vanaf 1 juli 2016 geldt een gemiddelde maximale huurstijging van 1 procent voor inkomens tot maximaal 34.000 euro, zoals werd aangekondigd door minister Blok (Wonen) in een brief aan de Tweede Kamer.

Uitzondering

In de berekening van de huursom per 2017, worden huurverhogingen bij nieuwe bewoners meegenomen. De enige uitzondering van deze regel betreffen de huuraanpassingen als gevolg van woningverbetering en/of renovatie, want in dit geval mag de huurprijs nog wel op andere momenten aangepast worden.

De jaarlijkse inkomenstoets van de Wet Doorstroming Huurmarkt

Vanaf 1 januari 2017 wordt er een jaarlijkse inkomenstoets geïntroduceerd binnen de nieuwe Wet Doorstroming Huurmarkt. Huishoudens met een inkomen dat hoger is dan 39.000 euro, kunnen een extra huurverhoging krijgen van maximaal inflatie plus 4 procent. Uitgezonderd van deze huurverhoging, zijn gepensioneerden met een vast pensioen en gezinnen vanaf vier personen. Verdien je meer dan 39.000 euro, ben je niet gepensioneerd en hoor je niet bij een gezin van 4 personen of meer, dan krijg je standaard te maken met de inkomenstoets van de Wet Doorstroming Huurmarkt vanaf 1 januari 2017.

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken? Neem dan direct contact op of lees meer artikelen! 

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.