Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Onderzoek: vier op de tien woont in rijtjeshuis

 

Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat vier op de tien huishoudens in Nederland in een rijtjeshuis wonen. Van alle huiseigenaren in ons land, woont 43 procent in een tussen- of hoekwoning en van alle huurders in ons land is dit ongeveer 38 procent. Het CBS voerde het onderzoek uit in het kader van het driejaarlijks WoonOnderzoek Nederland en publiceerde de cijfers enkele dagen geleden. Lees meer.

Van alle huiseigenaren in ons land, woont 43 procent in een tussen- of hoekwoning en van alle huurders in ons land is dit ongeveer 38 procent.

Flevoland: meeste mensen in rijtjeshuizen

In Flevoland wonen de meeste mensen in rijtjeshuizen, zo blijkt uit het onderzoek van het CBS. Hier wonen niet vier op de tien huishoudens in een rijtjeshuis, maar is het aantal gezinnen in een rijtjeshuis zes op de tien. Waarom er in Flevoland meer mensen in rijtjeshuizen wonen dan in de rest van het land, is niet bekend.

Verder blijkt uit het onderzoek dat huurders over het algemeen kleiner wonen dan mensen met een eigen woning. In Amsterdam wonen gezinnen gemiddeld op 67 vierkante meter aan huurwoning, terwijl dit in Den Haag tien vierkante meter meer is. In Utrecht en Rotterdam woont men gemiddeld op 80 vierkante meter met een gezin, wat weer groter is dan in Den Haag.

Mogelijk op korte termijn veranderingen in cijfers

Kijken we naar de cijfers van dit jaar en de cijfers van enkele jaren geleden, dan zien we dat er niet veel veranderd is. Het percentage van mensen die in tussen- of hoekwoningen wonen, is namelijk al vele jaren rond de 40 procent.

Volgens CBS-hoofddemograaf Jan Latten moeten we de komende jaren rekenen op een verandering in de cijfers. In de jaren zeventig en tachtig waren eengezinswoningen populair onder jonge gezinnen van dertigers en veertigers, maar de bevolkingssamenstelling verandert. Omdat het aantal gezinnen niet meer zo hard toeneemt, zijn het voornamelijk de alleenstaande ouderen die bijdragen aan het groeiend aantal huishoudens. Volgens de expert kan dit consequenties hebben voor de woonbehoefte, die de komende jaren waarschijnlijk zal veranderen.

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken? Neem dan direct contact op of lees meer artikelen! 

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.