Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Onderzoek: Singapore wederom duurste stad om te wonen

 

De stad Singapore is voor de derde keer op rij de duurste stad om te wonen over de gehele wereld. Dit staat in het nieuwe rapport van The Economist Intelligence Unit (EIU), die regelmatig onderzoek doet naar de levenskosten in diverse steden in de wereld. De EIU riep Singapore de voorgaande twee keer ook al uit tot de duurste stad. Lees meer.

De Zambiaanse hoofdstad Lusaka is met een indexcijfer van 41 de goedkoopste stad om te wonen.

Na Singapore zijn Hong Kong en Zürich het duurst

Singapore staat op nummer één in de lijst met duurste steden met een indexcijfer van 116. De stad is al twee keer eerder eerste geworden, maar wordt nu wel op de voet gevolgd door de steden Hong Kong en Zürich. Beide steden haalden dit keer een index van 114, waardoor de voorsprong van de stad Singapore iets kleiner is geworden dan het jaar daarvoor. De indexcijfers van de levenskosten in steden worden gebaseerd op de levenskosten in New York, dat een vooraf vastgesteld cijfers van 100 krijgt.

Kijken we naar de stad Singapore en de levenskosten in deze stad, dan zien we dat voornamelijk zaken als transport, kleding en de dienstensector (bijv. een advocaat) duur zijn. De prijzen van boodschappen zijn wat lager.

De goedkoopste steden in de wereld

De Zambiaanse hoofdstad Lusaka is met een indexcijfer van 41 de goedkoopste stad om te wonen. In de top tien met de goedkoopste steden in de wereld staan verder nog steden als Caracas (Venezuela), Damascus (Syrië) en vier verschillende steden in India. De stad Amsterdam komt niet voor in het onderzoek van de EIU, waardoor deze stad niet in de ranglijst van goedkope en dure steden geplaatst kan worden.

De EIU-index wordt bepaald op basis van meer dan vierhonderd prijzen in 160 verschillende categorieën waaronder de categorieën transport, onderwijs, recreatieve activiteiten en levensmiddelen.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.