Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Onderzoek: Den Haag dichtstbevolkte stad van Nederland

 

Uit onderzoek is gebleken dat er in Den Haag ongeveer 6344 mensen per vierkante kilometer wonen en dit maakt de hoofdstad van Zuid-Holland de dichtstbevolkte stad van ons land. Kijken we naar het gemiddeld aantal inwoners per vierkante kilometer, dan is het in Den Haag veel drukker dan in veel andere steden in het land. Gemiddeld wonen er namelijk 504 mensen per vierkante kilometer landoppervlakte, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op maandag. Lees meer.

In de noordelijke provincies in ons land wonen de minste mensen per vierkante kilometer.

CBS: de Randstad is het drukst

De twaalf gemeenten met de hoogste bevolkingsdichtheid, liggen stuk voor stuk in de Randstad. Zo is het niet alleen druk in de stad Den Haag, maar is het ook druk in de gemeenten Leiden (5586 inwoners per vierkante kilometer), Haarlem (5411 inwoners per vierkante kilometer) en Amsterdam (5028 inwoners per vierkante kilometer).

In de noordelijke provincies in ons land wonen de minste mensen per vierkante kilometer. In totaal zijn er 22 gemeenten waar minder dan honderd inwoners per vierkante kilometer wonen. Kijken we naar de inwonersaantallen per vierkante kilometer op de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland, dan zien we dat hier minder dan dertig inwoners per vierkante kilometer wonen.

Vooral groei inwonersaantal in grote steden

Op maandag 21 maart bereikte het inwonersaantal in Nederland de bijzondere grens van zeventien miljoen. De groei in het inwonersaantal van ons land, is vooral terug te zien in de inwonersaantallen in de grote steden. Tussen het jaar 2001 en het jaar 2016 groeide Amsterdam bijvoorbeeld met bijna honderdduizend inwoners, terwijl er in Utrecht (82.500 inwoners), Den Haag (66.800 inwoners) en Almere (47.900) inwoners ook veel mensen bij kwamen. Het feit dat ons land de zeventien miljoen inwoners heeft weten te bereiken, komt dus voornamelijk door de groei van de inwonersaantallen in de grote steden.

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken? Neem dan direct contact op of doe de gratis quickscan!

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.