Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Onderzoek: concurrentie op hypotheekmarkt wordt steeds groter

 

Uit onderzoek van consultancybureau IG&H is gebleken dat de concurrentie op de hypotheekmarkt steeds groter wordt. De dominante posities van de grootste banken op de hypotheekmarkt wordt steeds kleiner, terwijl de verzekeraars en pensioenfondsen een steeds sterkere positie op de hypotheekmarkt van ons land krijgen.

Lees meer.

Munt Hypotheken onderscheidt zich van andere partijen op de markt door hypotheken aan te bieden met behulp van investeringen uit de pensioensector.

Nieuwkomers doen het goed, banken iets minder

Vorig kwartaal hadden Rabobank, ABN Amro en ING samen voor het eerst minder dan de helft van de hypotheekmarkt van Nederland in handen, zo meldde IG&H in een uitgebreid rapport. Waarom banken minder hypotheken verstrekken en meer last hebben van andere partijen op de markt, is niet bekend. Mogelijk heeft dit te maken met het stijgende aanbod op de markt, de verbeterde services van andere partijen op de markt en de verhoogde naamsbekendheid van andere partijen die hypotheken aanbieden.

Nieuwkomers

Banken lijken het dus minder goed te doen op de hypotheekmarkt, maar dit geldt niet voor nieuwkomers. Kijken we bijvoorbeeld naar de nieuwkomer Munt Hypotheken, dan zien we dat dit bedrijf vorig jaar de sterkste groei boekte en op dit moment zelfs de op vier na grootste speler op de hypothekenmarkt is. Munt Hypotheken onderscheidt zich van andere partijen op de markt door hypotheken aan te bieden met behulp van investeringen uit de pensioensector: een werkwijze die het erg goed lijkt te doen.

Meer concurrentie en meer hypotheken

Er is niet alleen meer concurrentie op de hypothekenmarkt, maar er worden ook meer hypotheken afgesloten. Niet alleen de concurrentie is stijgende, maar ook de huizenmarkt zelf lijkt weer enigszins uit de crisis te komen. De oversluitmarkt kende het beste kwartaal in vier jaar en de aankoopmarkt voor hypotheken had zelfs het beste kwartaal sinds de start van de crisis in het jaar 2008. In totaal werden er in het derde kwartaal van 2015 72.000 hypotheken afgesloten en dit is 28 procent meer dan het derde kwartaal van het jaar daarvoor.

Zelf een huis gekocht, maar met verborgen gebrek? Wij helpen u graag met juridisch advies zodat u binnen de juiste termijn de verkoper in gebreke kunt stellen. 

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.