Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Onderzoek: bewoner stad voelt zich net zo veilig als bewoner platteland

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat bewoners van grote steden zich tegenwoordig net zo veilig voelen als bewoners van het platteland.

Dit is een opvallend gegeven, want eerder voelden bewoners in steden zich beduidend onveiliger dan mensen die op het platteland woonden. Lees meer.

Onderzoekers denken zelf dat het verbeterde gevoel van veiligheid te maken heeft met het feit dat criminaliteit minder op straat plaatsvindt.

Criminaliteit op straat komt minder voor

Waarom bewoners in steden zich veiliger zijn gaan voelen, is niet helemaal duidelijk. Onderzoekers denken zelf dat het verbeterde gevoel van veiligheid te maken heeft met het feit dat criminaliteit minder op straat plaatsvindt. Omdat criminaliteit steeds vaker via de computer wordt georganiseerd, zoals bij phishing en online oplichting, krijgen minder mensen (indirect) met criminaliteit te maken. Hierdoor voelen ze zich veiliger; ook in de eerder vrij onveilige steden aldus het CBS.

Preventie en toezicht

Een andere mogelijke oorzaak van de ontwikkeling, is dat er meer aandacht is voor preventie van criminaliteit en er meer toezicht plaatsvindt op straat. Door de preventie en het verbeterde toezicht, voelen mensen zich mogelijk veiliger in de stad dan enkele jaren geleden.

Omdat mensen zich veiliger voelen in grote steden, verhuizen minder mensen naar het platteland om zich veiliger te voelen. Dit betekent overigens niet dat er een daling is in het aantal mensen dat van de stad naar het platteland verhuist, want er zijn ook genoeg andere reden om uit de grote stad te trekken en een woning te kopen op het rustige platteland

Amsterdam: de enige uitzondering

De enige uitzondering van de positieve ontwikkeling, is onze hoofdstad. In Amsterdam is nog steeds 29 procent van de inwoners slachtoffer geworden van een bepaalde vorm van criminaliteit, wat betekent dat dit percentage van de inwoners van de hoofdstad op de een of andere manier geconfronteerd is met gewelds-, vermogens- of vandalismedelicten. In andere steden voelen inwoners zich over het algemeen veiliger, maar in Amsterdam zijn de cijfers ongeveer gelijk.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.