Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Onderzoek: aanbod middensegment huursector te klein

 

Uit onderzoek van brancheorganisatie van vastgoedmanagers VGM NL en de Nederlandse vereniging van Makelaars (NVM) is gebleken dat er jarenlang te weinig geïnvesteerd is in het middensegment van de huursector.

Hierdoor is er te weinig aanbod in deze categorie huurwoningen en hebben veel mensen die in het middensegment vallen moeite met het vinden van een geschikte huurwoning. Lees meer.

Er zijn al diverse woningcorporaties die aangegeven hebben dat zij bezig zijn met het realiseren van nieuwe middensegment huurwoningen in de randstad.

Huurders in middensegment vallen buiten de boot

Het middensegment van de huursector bestaat uit huurders die tot 1000 euro per maand kunnen en willen betalen aan huur. Op dit moment is het aanbod van huurwoningen met een huur tot 1000 euro per maand zo laag, dat huurders in het middensegment van de huursector nauwelijks mogelijkheden hebben bij het huren van een woning.

Jarenlang zoeken

Voornamelijk in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is er een tekort aan huurwoningen in het middensegment van de huursector. Huurders die in deze steden een middensegment huurwoning willen bemachtigen, zijn vaak jaren op zoek naar een geschikte woning, kunnen helemaal niets vinden of moeten uiteindelijk hun budget verhogen om alsnog te kunnen huren.

Sociale huursector

Ook zijn er veel mensen in het middensegment die een sociale huurwoning met lage huur verkiezen, simpelweg omdat zij geen andere optie zien voor het huren van een woning. Het logische gevolg is dat de druk op de sociale huursector toeneemt.

Oplossing: investeren in aanbod middensegment

Om het middensegment geschikte woningen te kunnen bieden en de druk op de sociale huursector te verminderen, moet er volgens VGM NL en NVM geïnvesteerd worden in een groter aanbod woningen in het middensegment van de huursector. Ook is men van mening dat de liberalisatiegrens, ofwel de maximale huurprijs waarvoor een sociale huurwoning aan een nieuwe huurder verhuurd mag worden, lager moet worden. Er zijn al diverse woningcorporaties die aangegeven hebben dat zij bezig zijn met het realiseren van nieuwe middensegment huurwoningen in de randstad.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.