Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Nieuwe Woningwet: minder investeringen huurwoningen

 

Diverse nieuwe regels bij woningcorporaties zorgen ervoor dat er minder geïnvesteerd wordt in middenklasse huurwoningen in ons land.

Bijna twee derde van de corporaties investeert zelfs helemaal niet meer in middenklasse huurhuizen, wat betekent dat de markt voor deze huurwoningen flink zal krimpen in de komende jaren. Dit stelt brancheorganisatie CorporatieNL op basis van een onderzoek onder 166 woningcorporaties in ons land. Lees meer.

In de nieuwe Woningwet staat dat corporaties zich voornamelijk moeten richten op de verhuur van sociale woningen.

Richt je op verhuur sociale woningen

In de nieuwe Woningwet staat dat corporaties zich voornamelijk moeten richten op de verhuur van sociale woningen. Bij uitzondering mogen er ook andere activiteiten ontplooid worden, maar dit valt niet meer onder de primaire activiteiten van de corporaties. Volgens CorporatieNL heeft 37 procent van de corporaties hierdoor al nieuwe bouwprojecten geweigerd, simpelweg omdat zij de nieuwe projecten door de Woningwet niet meer uit kunnen voeren.

63 procent investeert niet meer in middenklasse huurwoningen

Daarnaast stelt CorporatieNL dat maar liefst 63 procent van de ondervraagde woningcorporaties niet langer investeert in de middenklasse van de huurwoningmarkt. De rest van de ondervraagde corporaties gaat hier wel mee door, voornamelijk om in de woningbehoefte van de middeninkomens te blijven voorzien. Daarnaast vinden de woningcorporaties die wel blijven investeren in middenklasse huurwoningen het belangrijk om toekomstige doelgroepen te ondersteunen in hun zoektocht naar een geschikte huurwoning, zoals senioren.

Hoewel er nog wel corporaties zijn die doorgaan met hun investeringen in middenklasse huurwoningen, is het aantal woningcorporaties dat investeringen in deze sector afstoot veel groter. Dit betekent dat er in de loop der jaren minder middenklasse huurwoningen zullen zijn, simpelweg door het doorvoeren van de nieuwe Woningwet.

De tijd zal uitwijzen wat het effect van de nieuwe woningwet is op de verborgen gebreken en de juridische zaken hieromheen.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.