Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Nieuwe cijfers Kadaster: meer woningen verkocht in februari

 

Uit een publicatie van het Kadaster blijkt dat er in de maand februari maar liefst 14.866 verkochte woningen geregistreerd zijn. Dit is een stijging van 27,1 procent vergeleken met een jaar eerder, toen er nog veel minder woningen verkocht werden in de maand februari. Kijken we naar januari van dit jaar, dan gaat het om een stijging van 24,9 procent. Lees meer.

Voor alle woningtypen is een stijging in het aantal verkopen zichtbaar, zo blijkt uit de cijfers van het kadaster.

Een aantrekkelijke stijging voor alle woningtypen

Voor alle woningtypen is een stijging in het aantal verkopen zichtbaar, zo blijkt uit de cijfers van het kadaster. Het woningtype dat het best heeft gepresteerd in de maand februari, is overigens het appartement. Voornamelijk appartementen wisselden veel van eigenaar: er werden 35,7 procent meer appartementen verkocht in de maand februari van dit jaar. Voor hoekwoningen is de stijging het laagst met 18,4 procent. Verder werden er 19,7 procent meer vrijstaande woningen verkocht en steeg het aantal verkopen van tussenwoningen met 34,2 procent.

Betere cijfers in alle provincies

In alle provincies stegen de verkopen van woningen, maar Limburg had de grootste stijging. Hier werden maar liefst 41,5 procent meer woningen verkocht. De laagste stijging werd genoteerd in de provincie Zeeland, waar 12,7 procent meer woningen werden verkocht.

Geregistreerde hypotheken

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in de maand februari toe met een percentage van 27,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Zo werden er dit jaar in de maand februari 21.989 hypotheken verstrekt, terwijl dit een jaar eerder nog 17.229 hypotheken waren. Kijken we weer naar de maand januari van dit jaar, dan zien we dat er in deze maand 16.918 hypotheken verstrekt werden. Dit betekent dat er in februari een stijging is geweest van 30 procent met oog op het aantal verstrekte hypotheken in het land.

Een opvallende daling in de cijfers van het Kadaster, heeft te maken met het aantal executieveilingen dat in februari van dit jaar plaatsvond. Zo waren er dit jaar in de maand februari 139 executieveilingen, terwijl er in dezelfde maand van 2015 nog 155 executieveilingen werden georganiseerd. Dit is een daling van 10,3 procent.

Op het gebied van verborgen gebreken zijn er echter geen cijfers bekend. Dit is natuurlijk ook moeilijk om te meten. Raadpleeg daarom een advocaat om meer informatie over verborgen gebreken te vinden en de verkoper binnen redelijke termijn in gebreke te stellen.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.