Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Minister Blok verandert inkomensafhankelijke huurverhoging niet

Minister Stef Blok (Wonen) blijft bij de inkomensafhankelijke huurverhoging voor mensen die in een sociale huurwoning wonen. Dit is gebleken uit een nieuw debat over de kwestie, dat enkele dagen geleden plaatsvond. De minister vindt de verhoging een ‘juist instrument’ om mensen die iets meer verdienen, ook iets meer te laten betalen.

Ook hoopt de minister dat er een aantal mensen door de inkomensafhankelijke huurverhoging voor een ander huis kiezen, waardoor meer sociale huurwoningen leeg komen te staan voor de doelgroep. Lees meer.

De SP is het niet eens met de kwestie rondom de Belastingdienst en het verstrekken van de gegevens van huurders.

Verplichtingen Belastingdienst zijn enkel technische onvolkomenheden

Dat de wet niet duidelijk vermeldde dat de Belastingdienst verplicht wordt gesteld om inkomensgegevens van huurders aan verhuurders te geven, was volgens de minister enkel een ‘technische onvolkomenheid’ die op dit moment ‘gerepareerd’ wordt in de wet. Als dit onderdeel van de wet ‘gerepareerd’ is, zou de wet gewoon toegepast moeten worden in ons land en geen problemen veroorzaken.

SP: gegevens huurders onrechtmatig verstrekt

De SP is het niet eens met de kwestie rondom de Belastingdienst en het verstrekken van de gegevens van huurders. De partij vindt dat de gegevens van huurders onrechtmatig zijn verstrekt. Ook is de partij van mening dat Blok met de inkomensafhankelijke huurverhoging over 2016 zou moeten stoppen en de mensen die de verhoging al hebben betaald, hun geld terug moeten krijgen. Dit zou minister Blok moeten regelen door middel van een huurverlaging, die gehandhaafd wordt tot het te veel betaalde bedrag helemaal gecompenseerd is.

Onvolkomenheid

Minister Blok daarentegen piekert er niet over en zegt het plan voort te zetten zoals het plan ooit opgezet is. Hij verklaart dat de ‘onvolkomenheid’, waarvan de Raad van State eerder nog een punt maakte, de ‘juistheid van het instrument’ niet minder maakt en dat de wet dus gewoon doorgevoerd kan worden.

Raadpleeg een advocaat als u vragen heeft over deze wet.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.