Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Minder mensen hebben betalingsachterstand op hypotheek

 

Het aantal mensen dat meer dan 120 dagen achterloopt met de betaling van hun hypotheek, is het afgelopen half jaar minder geworden volgens een rapportage van Bureau Kredietregistratie (BKR).

Zo waren er het afgelopen half jaar 2215 minder mensen die moeite hadden met het betalen van de hypotheek, waardoor het totale aantal mensen met een betalingsachterstand voor de hypotheek nu op 110.466 personen staat. Lees meer.

Het afgelopen half jaar zijn er meer mensen uit hun financiële problemen gekomen en is er volgens de organisatie sprake van een ‘wezenlijke daling’.

Eindelijk daling betalingsachterstanden na jarenlange stijging

Sinds 2008 zijn de betalingsachterstanden op hypotheken in ons land flink gegroeid. In oktober van het jaar 2015 zag BKR voor het eerst weer een daling, maar deze afname was nog wel erg beperkt. Het afgelopen half jaar zijn er meer mensen uit hun financiële problemen gekomen en is er volgens de organisatie sprake van een ‘wezenlijke daling’.

“We hopen dat we met deze ingezette daling uiteindelijk weer terug kunnen gaan naar het niveau van voor de crisis. In 2009 waren er ongeveer 40.000 mensen die moeite hadden de hypotheeklasten te betalen en dit is veel minder dan het aantal mensen dat nu problemen heeft met het betalen van de hypotheek”

aldus algemeen directeur Peter van den Bosch van BKR.

BKR: betalingsachterstanden hypotheken maar een deel schuldenproblematiek

Bureau Kredietregistratie benadrukt dat de geregistreerde betalingsachterstanden op hypotheken in ons land maar een deel zijn van de totale schuldenproblematiek waar we in ons land mee te maken hebben.

“Als iemand met een energie- of huurachterstand een lening aanvraagt, is de betalingsachterstand niet altijd inzichtelijk voor de kredietverstrekker. Dit is onwenselijk, want de informatie kan grotere betalingsproblemen voorkomen.”

Niet alleen bij banken die hypotheken verstrekken, maar ook bij zorgverzekeraars, energieleveranciers, de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst bestaan veel betalingsachterstanden.

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken in een woning? Neem contact met ons op of lees meer artikelen op onze website!

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.