Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Meer verkopen

 

Het aantal woningverkopen van dit jaar valt veel hoger uit dan vooraf was verwacht. Dat blijkt uit een rapport van ABN Amro over de huizenmarkt van dit jaar.

Volgens het rapport van de bank ligt de verkoop van woningen dit jaar 15 procent hoger dan de verkoop van woningen in 2014, terwijl er ‘slechts’ een stijging van 10 procent werd verwacht. Lees meer.

Niet alleen het aantal woningverkopen stijgt aanzienlijk, maar ook het aantal hypotheken en het leenbedrag per hypotheek.

Lage rente

ABN Amro baseert zich in het rapport onder andere op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Uit de cijfers van het CBS blijkt onder andere dat de verkoop van woningen vorig jaar met 39,4 procent steeg. De reden van de stijgende verkopen in de Nederlandse huizenmarkt is volgens ABN Amro te zoeken achter de lage rente en de economische opleving in ons land. Hierdoor wordt de huizenmarkt in Nederland beter beoordeeld door de Nederlandse consument, waardoor men sneller tot de koop van een nieuwe woning over gaat.

De huizenmarkt is in herstel

De huizenprijzen zijn volgens de ABN Amro dit jaar met 3 procent gestegen. Door de prijsstijging van de huizenprijzen staan er minder huizen onder water en is het voor veel mensen gemakkelijker om een verhuizing op touw te zetten. Mensen die jarenlang de verhuizing hebben uitgesteld omdat de woning onder water stond, gaan nu dan ook alsnog verhuizen. Hierdoor komt de huizenmarkt in beweging en kan de markt langzaam herstellen van de klappen van de economische crisis.

Meer hypotheken en hogere leenbedragen

Door de stijging van de woningverkopen stijgt ook het aantal afgesloten hypotheken. Daar komt nog bij dat Nederlanders gemiddeld meer lenen, namelijk een totaalbedrag van 58 miljard euro tot en met augustus in vergelijking met een totaalbedrag van 43 miljard euro een jaar eerder. Niet alleen het aantal woningverkopen stijgt dus aanzienlijk, maar ook het aantal hypotheken en het leenbedrag per hypotheek.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.