Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Kwart huizenkopers is bereid maximaal te financieren

 

Uit een onderzoek van de Nationale-Nederlanden is gebleken dat maar liefst een kwart van de huizenkopers in ons land bereid is om de maximale financiering af te sluiten om een woning te kopen. De verzekeraar ondervroeg 1000 huizenkopers in het gehele land en een kwart van de ondervraagden blijkt een maximale financiering aan te durven. Lees meer.

Hoewel een kwart aangeeft best maximaal te willen financieren, geeft toch 75 procent aan dit niet aan te durven volgens het onderzoek van de Nationale Nederlanden.

Motivaties om maximale financiering niet te weten

De kopers die de maximale financiering niet weren, durven de maximale hypotheek aan omdat:

  • Ze denken dat ze de lasten voor langere tijd kunnen dragen met de huidige inkomsten (40 procent).
  • Ze denken dat het huidige inkomen in de nabije toekomst nog zal stijgen (39 procent).
  • Ze hun droomhuis hebben gevonden en bereid zijn hier maximaal voor te financieren (16 procent).

75 procent wil geen maximale financiering

Hoewel een kwart aangeeft best maximaal te willen financieren, geeft toch 75 procent aan dit niet aan te durven volgens het onderzoek van de Nationale Nederlanden. De mensen die aangeven liever niet maximaal te financieren, willen dit niet omdat:

  • Het niet nodig is voor het huis dat zij willen kopen (57 procent).
  • Er een wens is om in de toekomst minder te werken, waardoor het inkomen omlaag zal gaan (27 procent).
  • Er onzekerheid is over de financiële toekomst (22 procent).

Situatie voor en na de crisis

Een percentage van 25 procent met kopers die bereid zijn om maximaal te financieren lijkt hoog, maar voor de crisis was dit percentage nog hoger. Zo werd er voor het uitbreken van de crisis automatisch gekozen voor het hoogst mogelijke bedrag en kwam het verlagen van de hypotheek vaak niets eens ter sprake.

Maximaal lenen

Op zich is er niets mis mee om een huis maximaal te financieren. Vóór 2008 was het gebruikelijk om tophypotheken af te sluiten. Het maximaal te lenen bedrag is al naar beneden bijgesteld door de banken. Het kan natuurlijk geen kwaad om wel voorzichtig te zijn met het aangaan van torenhoge leningen. Je weet immers nooit wat je financieel nog te wachten staat.

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken? Neem dan direct contact op of doe de quickscan voor verborgen gebreken!

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.