Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Hypotheekrente ABN Amro naar onder de 1 procent

 

De hypotheekrente duikt onder het percentage van 1 procent. ABN Amro verlaagde zijn tarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar naar 0,99 procent. Volgens de geldverstrekker zelf, is ABN Amro de eerste bank in Nederland die dit doet. Voor de renteverlaging rekende ABN Amro voor hetzelfde product nog een rentepercentage van 1,7 procent, wat betekent dat de hypotheekrente van de geldverstrekker flink gedaald is. Lees meer.

ABN Amro verlaagde zijn tarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar naar 0,99 procent.

Renteverlaging voor hypotheken met korte rentevaste periode

De renteverlaging heeft betrekking op de hypotheken waarbij de rente voor een korte tijd is vastgezet. Deze hypotheken zijn volgens ABN Amro ontwikkeld om klanten meer bedenktijd te geven voor ze hun rentepercentage voor langere periode vastzetten. Overigens hoeven klanten de volle termijn van twee jaar niet helemaal uit te zitten, maar kunnen ze de hypotheek ook al eerder oversluiten.

Renteverlaging: ook voor ING?

Of ING de hypotheekrente ook zal verlagen, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de bank zegt dat de geldverstrekker nooit vooruit loopt op eventuele rentewijzigingen en wil daarom geen uitspraak doen over eventuele wijzigingen in het rentepercentage. De kans is groot dat ING de rente ook gaat verlagen, simpelweg omdat de hypotheekrentes al een tijdlang stevig aan het dalen zijn. Dit komt door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB), die de rente in de eurozone al een tijdje bijzonder laag houdt en bovendien indirect miljarden in de Europese bankensector pompt.

Heeft u een huis gekocht en zoekt u informatie over verborgen gebreken? Neem dan contact op!

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.