Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Huurprijzen vrije sector flink gestegen in 2016

 

Kijken we naar de huurprijzen van het eerste kwartaal van dit jaar en de huurprijzen van het eerste kwartaal van vorig jaar, dan zien we dat de prijzen dit jaar maar liefst 6,2 procent hoger zijn. De gemiddelde huurprijs steeg in een jaar tijd van 12,61 naar maar liefst 13,38 euro per vierkante meter per maand. Lees meer.

Volgens Pararius.nl stijgen de huurprijzen omdat er een grote vraag is naar huurwoningen.

Stijging huurprijzen veroorzaakt door grote vraag

Volgens Pararius.nl stijgen de huurprijzen omdat er een grote vraag is naar huurwoningen. Is er meer vraag en blijft het aanbod hetzelfde, dan stijgen de prijzen als vanzelf. Volgens Pararius.nl is het dan ook niet zo vreemd dat de prijzen flink gestegen zijn, want de vraag naar huurwoningen was in het eerste kwartaal van 2016 erg hoog.

Hoge Raad ook van invloed op prijsstijgingen

Wat ook bijgedragen heeft aan de stijging in de huurprijzen, is een uitspraak van de Hoge Raad van eind vorig jaar. Deze uitspraak verplicht makelaars om voor woningen uit hun eigen bestand bemiddelingskosten in rekening te brengen aan de verhuurder, in plaats van de huurder. De meeste particuliere huurders betalen deze bemiddelingskosten door hun huurprijzen te verhogen, zodat ze geen geld verliezen en uiteindelijk hetzelfde verdienen. De huurders hoeven dus geen bemiddelingskosten meer te betalen, maar betalen door een stijging van de huurprijs uiteindelijk alsnog hetzelfde bedrag.

Wat de gevolgen zijn voor de cijfers op het gebied van verborgen gebreken, is onbekend.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.