Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Huizenprijzen gaan 3 procent omhoog in 2016

 

Volgens het Economisch Bureau van de ING stijgen de huizenprijzen in het jaar 2016 gemiddeld met 3 procent. Deze stijging wordt onder andere veroorzaakt door huurders die het in de afgelopen jaren niet aangedurfd hebben om een huis te kopen, maar in het jaar 2016 toch de huizenmarkt gaan betreden als koper. Lees meer.

Andere ontwikkelingen die van invloed zijn op de stijgende huizenprijzen, zijn de lage hypotheekrente en het stijgende consumentenvertrouwen.

Ontwikkelingen

Andere ontwikkelingen die van invloed zijn op de stijgende huizenprijzen, zijn de lage hypotheekrente en het stijgende consumentenvertrouwen. In 2015 zijn dit al aanjagers van de huizenmarkt geweest en in het jaar 2016 zal de invloed van deze ontwikkelingen nog groter zijn op de huizenprijzen.

Regionale verschillen nemen verder toe

Het Economisch Bureau van de ING geeft aan dat de regionale verschillen in Nederland wel verder toe aan nemen. De gemiddelde groei van de huizenprijzen wordt namelijk voornamelijk veroorzaakt door de explosieve vraag naar huizen in de Randstad, terwijl de vraag naar woningen in andere regio’s van Nederland wat minder groot is. Hierdoor zullen de huizenprijzen in de Randstad flink stijgen, terwijl de huizenprijzen in andere delen van het land hetzelfde zullen blijven.

De Amsterdamse huizenmarkt is overspannen

In Amsterdam wordt er ruim boven de vraagprijs van woningen geboden, voornamelijk door vermogende huizenkopers die bereid zijn flink over de vraagprijs van een woning heen te gaan. Hierdoor is het wonen in de hoofdstad alleen nog haalbaar voor een specifieke doelgroep en raakt de huizenmarkt in Amsterdam overspannen. Dit is goed nieuws voor verkopers van huizen, maar minder goed nieuws voor mensen die een woning zoeken.

Een andere stad die oververhit is geraakt op het gebied van de woningmarkt, is Utrecht. Experts verwachten dat Utrecht in 2016 nog populairder zal worden, waardoor de Utrechtse woningmarkt mogelijk ook overspannen zal raken. Wat de invloed van de overspannen huizenmarkt is op de verborgen gebreken per woning is vooralsnog onbekend.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.