Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

DNB: de Nederlandse woningmarkt herstelt zich verrassend snel

 

De Nederlandse woningmarkt heeft zich verrassend snel hersteld, zo stelt De Nederlandsche Bank (DNB) in het halfjaarbericht dat recentelijk werd gepubliceerd. Na een prijsdaling van 22 procent in vijf jaar tijd, zijn de Nederlandse huizenprijzen vanaf het jaar 2013 bezig met een echte opleving. Lees meer.

De Nederlandse woningmarkt is dus goed op weg, maar er is meer herstel nodig om het aantal woningtransacties nog meer te laten stijgen.

Gemiddelde prijs woning gestegen

Sinds medio 2013 zijn de gemiddelde prijzen van woningen in Nederland met maar liefst 6,8 procent gestegen tot oktober van het jaar 2015 en dit is zeker opmerkelijk te noemen. Experts hadden niet verwacht dat de woningmarkt zich zo snel zou herstellen, dus dit is zeker een positieve ontwikkeling.

Het vertrouwen in de woningmarkt keert terug

Waar veel consumenten enkele jaren geleden geen enkel vertrouwen hadden in de Nederlandse woningmarkt, is dit vanaf 2013 langzaam veranderd. Het vertrouwen in de woningmarkt is langzaam maar zeker teruggekeerd, wat betekent dat meer mensen het aandurven om een woning te kopen of hun woning te verkopen. En omdat het vertrouwen een belangrijke rol speelt in het herstel van de woningmarkt, is ook dit een positieve ontwikkeling

DNB: niet alleen maar goed nieuws

Hoewel er veel positieve ontwikkelingen zijn in de Nederlandse woningmarkt, zijn we er nog lang niet volgens De Nederlandsche Bank. Zo stelt de DNB dat we zeker goed op weg zijn met het herstel van de Nederlandse woningmarkt, maar dat het prijsherstel nog wel vrij beperkt is met oog op de prijsdaling van in totaal 22 procent. Dit betekent dat bij veel huishoudens de prijs van het huis nog altijd ruim onder het niveau ligt waartegen de woning eerder is aangeschaft, wat leidt tot een remmende invloed op woningtransacties.

De Nederlandse woningmarkt is dus goed op weg, maar er is meer herstel nodig om het aantal woningtransacties nog meer te laten stijgen.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.