Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

CBS: steeds meer mensen verlaten grote steden

 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verlaten steeds meer mensen de grote steden in het land om naar andere plekken in Nederland te verhuizen. De enige uitzondering op deze regel is de stad Rotterdam, want hier verhuizen juist steeds meer mensen naartoe. Lees meer.

Volgens de cijfers van het CBS zijn er vorig jaar ruim 39.000 mensen van Amsterdam naar een andere plaats in Nederland verhuisd.

Steeds meer mensen vertrekken uit de hoofdstad

Volgens de cijfers van het CBS zijn er vorig jaar ruim 39.000 mensen van Amsterdam naar een andere plaats in Nederland verhuisd. Dit zijn er vierduizend meer dan in het jaar 2014 en bijna 10.000 meer dan in het jaar 2013. Het aantal mensen dat in onze hoofdstad ging wonen steeg ook, maar niet zo sterk. “Voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2008 vertrekken er meer mensen uit Amsterdam dan er voor terugkomen”, aldus een woordvoerder van het CBS.

Niet alleen Amsterdam, maar ook Den Haag zag meer mensen uit de stad vertrekken dan binnen komen. Vorig jaar vertrokken er 1700 mensen meer uit de stad dan de stad binnen kwamen, waardoor ook deze stad met de opvallende trend meedoet. Utrecht verwelkomde nog wel meer nieuwkomers, maar het verschil met het aantal vertrekkers wordt wel steeds kleiner.

Rotterdam nog wel in trek

Opvallend aan de cijfers van het CBS, is het feit dat de stad Rotterdam nog wel in trek is. Voor 2008 zag de stad meer mensen vertrekken dan komen, maar sindsdien gingen die twee gelijk op. Vorig jaar kreeg de stad er zelfs meer nieuwkomers bij, waardoor het inwonersaantal van de stad gestegen is.

Dit geldt overigens niet alleen voor Rotterdam, want ook de inwonersaantallen van andere grote steden is gestegen. Dit lijkt een vreemd gegeven met oog op de vele mensen die vertrekken, maar door immigratie uit andere landen wonen er ieder jaar toch meer mensen in de grote steden in ons land. Alle vier de steden ontvingen zelfs meer immigranten dan ‘binnenlandse verhuizers’ en dit is zeker opvallend te noemen.

Heeft u net een huis gekocht en wilt u meer informatie over verborgen gebreken? Neem dan direct contact op of lees meer artikelen! 

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.