Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Buurten en wijken starten vaker duurzame energieprojecten

 

In het eerste rapport van de Lokale Energie Monitor wordt geschreven dat steeds meer buurt- en wijkgenoten samen aan een project beginnen om duurzame energie op te wekken.

Lees meer.

Uit onderzoek van de Lokale Energie Monitor blijkt dat voornamelijk het aantal lokale energiecoöperaties in Nederland flink stijgt.

212 energie- en windcoöperaties

Op dit moment zijn er in totaal 189 lokale energiecoöperaties en 23 windcoöperaties in het land en dit aantal wordt naar verwachting nog groter, want er staan nog tientallen projecten op de planning. Samen tellen de projecten van buurt- en wijkgenoten tussen de 35.000 en 40.000 leden en naar verwachting zal het aantal leden van lokale initiatieven alleen nog maar stijgen.

Aantal lokale energiecoöperaties stijgt flink

Uit onderzoek van de Lokale Energie Monitor blijkt dat voornamelijk het aantal lokale energiecoöperaties in Nederland flink stijgt. Waarom dit het geval is, wordt niet benadrukt in het rapport. Hoogstwaarschijnlijk heeft het stijgende aantal energiecoöperaties te maken met de grotere behoefte aan het gebruik van duurzame energie, die zorgt voor het opstarten van meer duurzame projecten in de buurt of de wijk. Het aantal lokale windcoöperaties is de afgelopen jaren ook gestegen, maar dit aantal is minder hard vooruit gegaan dan het aantal lokale energiecoöperaties in ons land.

Lokale initiatieven leveren 90 megawatt op

Alle lokale initiatieven samen zijn goed voor een vermogen van 90 megawatt. Dit is een opbrengst die gelijk is aan het verbruik van maar liefst 50.000 huishoudens en is zeker indrukwekkend te noemen. Voor de komende tijd staat er nog 150 megawatt aan windenergie en 26 megawatt aan zonne-energie op de planning, wat betekent dat de totale opbrengst van lokale initiatieven nog hoger zal worden.

Het grootste lokale project op het gebied van duurzame energie is het zonnepark Ouddorp aan Zee. Dit zonnepark levert stroom aan een recreatiepark en heeft jaarlijks een indrukwekkende opbrengst.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.