Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Beste steden van de wereld: Amsterdam staat op nummer 11

 

Amsterdam staat op de elfde plek van de zogeheten Mercer Quality of Life Index 2015. Dit betekent dat de stad op de elfde plek staat van de beste steden ter wereld, ofwel de steden waar je het beste kunt gaan wonen. Lees meer.

De Oostenrijkse stad Wenen staat op nummer één en de stad Bagdad is de minst aantrekkelijke stad om te wonen volgens de ranglijst.

Beste steden

De Oostenrijkse stad Wenen staat op nummer één en de stad Bagdad is de minst aantrekkelijke stad om te wonen volgens de ranglijst. De studie is belangrijk voor grote bedrijven, simpelweg omdat zij de resultaten van de studie gebruiken om te bepalen in welke steden zij nieuwe panden willen vestigen.

Zorg, onderwijs, woonkwaliteit en milieu onder de loep

De onderzoekers van de Mercer Quality of Life Index 2015 kijken niet alleen naar de sociaaleconomische omstandigheden in een stad, maar ook naar de zorg, het onderwijs, de woonkwaliteit (denk aan verborgen gebreken) en het milieu. De stad Wenen lijkt misschien niet erg aantrekkelijk om te wonen, maar volgens de onderzoekers achter de ranglijst heeft de stad een verdiende eerste plek gekregen. Wenen heeft namelijk niet alleen een hoog welvaart- en welzijnsniveau, maar profiteert bovendien van een gunstige centrale ligging in Europa. Daarnaast zijn er vele studenten in de stad te vinden, die ervoor zorgen dat de stad jong en levendig is.

Het Duitse taalgebied doet het goed, Amerika iets minder

Van de zeven beste steden liggen er maar liefst vijf in het Duitse taalgebied. Naast de stad Wenen, komen ook de steden Zürich (Zwitserland), München, Düsseldorf en Frankfurt in de lijst voor. Kijken we naar de steden in Amerika, dan zien we dat deze steden minder goed presteren in de ranglijst. De beste Amerikaanse stad staat namelijk op nummer 28 en dit is de stad San Francisco. De reden dat Amerikaanse steden niet hoog in de ranglijst staan, heeft volgens de onderzoekers te maken met de relatief hoge criminaliteitscijfers van de Verenigde Staten.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.