Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

Beperkte huurverhoging voor lage inkomens

 

Huurders die met een lager inkomen rond moeten komen, krijgen op 1 juli van dit jaar slechts een beperkte huurverhoging. Er zijn zelfs woningcorporaties die helemaal af zien van een huurverhoging voor de lagere inkomens en deze dan ook niet doorvoeren op 1 juli, zo blijkt uit een rapport van De Woonbond. De Woonbond heeft contact met diverse lokale huurdersorganisaties. Lees meer.

In het nieuwe huurbeleid staat dat de totale huurstijging voor lagere inkomens niet hoger mag zijn dan 1 procent.

Keuze beperkte huurverhoging niet zo vreemd

De belangenbehartiger van huurders is blij met de ontwikkeling, maar zegt niet op te kijken van de beperkte huurverhoging voor mensen met lagere inkomens. “Dit volgt uit het sociaal huurakkoord dat we vorig jaar hebben gesloten met de koepel van corporaties Aedes”, aldus een woordvoerder van De Woonbond. Hij voegde eraan toe dat ondanks de beperkte huurverhoging voor mensen met lage inkomens, veel mensen niet rond kunnen komen. “Dit probleem is niet meteen opgelost met een gematigde huurverhoging.”

Daar komt nog bij dat niet alleen lage inkomens moeite hebben om rond te komen, maar er ook veel mensen zijn met middeninkomens die moeite hebben de huur te betalen. Het nadeel voor hen, is dat bij deze doelgroep wel de ruimte blijft om hogere huur te vragen.

Het nieuwe huurbeleid

In het nieuwe huurbeleid staat dat de totale huurstijging voor lagere inkomens niet hoger mag zijn dan 1 procent. Daarnaast stelt de overheid dat de huurprijzen van sociale huurwoningen ook slechts beperkt mogen stijgen, namelijk met maximaal 2,1 procent.

Huurverhoging

Vestia is één van de woningcorporaties die helemaal geen huurverhoging gepland heeft voor een deel van de mensen die in een sociale huurwoning verblijven. Het gaat hierbij om huishoudens die meer huur betalen dan de buren, voornamelijk omdat het om nieuwe huurders gaat. Het grootste deel van de huishoudens in sociale huurwoningen van Vestia krijgt een huurverhoging van 1,25 procent.

Heeft u net een nieuwe huurovereenkomst gesloten en er komt een vervelend probleem boven water? Doe dan de quickscan met vijf vragen over verborgen gebreken.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.