Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.

Bespaar op advocaatkosten. Regel uw zaken zelf.

Verborgen gebrek?

Claim zelf uw schade met het online juridisch dossier.
Bespaar op advocaatkosten. regel uw zaken zelf.

ABN Amro kent forse stijging hypotheekproductie

 

De hypotheekproductie van de bank steeg in het derde kwartaal van 2015 met 24 procent ten opzichte van de hypotheekproductie van het derde kwartaal van 2014, maar werden er in de andere kwartalen van 2015 ook meer hypotheken uitgegeven dan het jaar daarvoor. Er zijn al eerder cijfers bekend gemaakt over de stijgende hypotheekproductie in ons land en de cijfers van ABN Amro onderstrepen deze ontwikkeling in de huizenmarkt nogmaals. Lees meer.

In een presentatie geeft ABN Amro zelf aan dat de stijging in de hypotheekproductie voornamelijk te maken heeft met het aanhoudende economische herstel in Nederland.

Stijging door aanhoudend economisch herstel

In een presentatie geeft ABN Amro zelf aan dat de stijging in de hypotheekproductie voornamelijk te maken heeft met het aanhoudende economische herstel in Nederland. Daarnaast wordt de hogere hypotheekproductie bij de bank tevens veroorzaakt door de lage rentestand, waardoor het kopen van een huis interessanter is geworden voor veel consumenten. De strengere leenvoorwaarden bij het kopen van een huis lijken geen negatieve effecten te hebben op de woningmarkt en de hypotheekproductie van de ABN Amro.

Meer hypotheken en meer aflossing

Niet alleen het aantal hypotheken is gestegen bij de ABN Amro: ook de aflossingen van huizenbezitters worden steeds groter. In het derde kwartaal van dit jaar werd er bijvoorbeeld 3,2 miljard euro afgelost door huizenbezitters in Nederland, terwijl in het tweede kwartaal van hetzelfde jaar ‘slechts’ 2,6 miljard euro werd afgelost. In totaal werd er in de eerste kwartalen van 2015 8,4 miljard euro afgelost, terwijl dit in de eerste kwartalen van het jaar 2014 nog 6,6 miljard euro was. Er worden dus niet alleen meer hypotheken verstrekt, maar er wordt ook meer afgelost volgens de cijfers van de ABN Amro.

Zelf een huis gekocht, maar loopt u tegen problemen aan? Wij zijn u graag van dienst bij verborgen gebreken.  

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.