Verborgen gebreken in Utrecht

Home » Verborgen gebreken – Utrecht

Of u nu een huis heeft aangekocht of juist heeft verkocht in of vlakbij Utrecht; het ontdekken van een verborgen gebrek is ontzettend vervelend. En kan bovendien voor vervelende financiële situaties zorgen.

Als u te maken krijgen met een verborgen gebrek is het belangrijk om snel te schakelen en te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het probleem. Is dat de eigenaar van de woning die misschien achterstallig onderhoud heeft gevoerd? Of is het de nieuwe eigenaar die blijkbaar geen uitvoerige inspectie heeft gedaan? Lastige vraag, waarop niet altijd een helder antwoord te geven is. Het is dan ook regelmatig nodig om juridische stappen te zetten.

Gebrek na aanschaf woning

In eerste instantie zult u misschien verwachten dat de verkopende partij verantwoordelijk is voor dergelijke gebreken aan een woning. Maar dat is niet een juiste aanname. Je koopt (of verkoopt) namelijk een woning in de staat waarin deze zich op dat moment bevindt.

Als de dakgoot aan vervanging toe is of de tuindeur stroef open en dicht gaat, dan accepteert de koper deze situatie op het moment van de koop. Bovendien wordt de waarde van een woning bovendien mede bepaald op basis van deze status van onderhoud en conditie. We spreken daarom van een verborgen gebrek als de koper (en vaak ook de verkoper) niet bekend waren met het bestaan.

Juridisch advies

Als u te maken krijgt met een verborgen gebrek bij uw aangekochte woning wilt u proberen om deze kosten (deels) te verhalen op de verkopende partij. Dit is vaak een ingewikkelde klus waarbij het raadzaam kan zijn om juridische hulp in te schakelen. Maar ook als verkopende partij wilt u graag weten wat uw rechten zijn. Op verborgen-gebreken.nl vindt u alles wat u moet weten in deze situatie. Ook voor uw verkochte of aangekochte woning in Utrecht.

Utrecht is al decennia lang een geliefde stad om in te wonen. Mensen uit de provincie trekken er graag naar toe vanwege de geringe omvang gecombineerd met de grootstedelijke kenmerken. Utrechters zelf zijn eveneens gehecht aan hun stad.

Al sinds jaar en dag is Utrecht de vierde stad van Nederland. Het karakteristieke centrum met de Oude Gracht, de vele restaurants en mooie winkels trekt niet alleen veel mensen die er willen wonen, ook bezoekers van buiten komen in het weekend graag naar Utrecht. Utrecht wordt vaak gezien als een kleinere versie van Amsterdam. Het is er een stuk rustiger en het centrum is een stuk kleiner, maar Utrecht heeft net als de hoofdstad een prachtige historische binnenstad en een moderne sfeer. De vele studenten geven de stad een jeugdige en levendige uitstraling.

De populariteit van Utrecht is terug te zien in de huizenprijzen: wonen is er duur. De huizenprijzen zijn bijna vergelijkbaar met die in Amsterdam. Woningen zijn vaak klein en de prijs hoog, zeker in de geliefde wijken rondom het centrum van de stad. Huizen wisselen zeker in de huidige woningmarkt snel van eigenaar. Wie niet achter het net wil vissen, moet er snel bij zijn en snel handelen. Tijd om lang na te denken over de voor- en nadelen van een huis is er niet. Voor u tien anderen, zal de makelaar zeggen. Gelukkig bent u razend enthousiast en wilt u niets liever dan snel dat koopcontract ondertekenen. Maar hoe mooi die jaren dertigwoning aan de oppervlakte ook lijkt, u weet niet wat er onder die laag verf zit of achter die plafondplinten.

Het zou zomaar kunnen dat uw woonplezier wordt verpest door zaken die later pas aan het licht komen. Wat doet u dan? De verkoper had deze verborgen gebreken aan u moeten mededelen, maar heeft dat niet gedaan. Toch bent u niet van plan zelf op te draaien voor de reparatiekosten. Het beste kunt u dan een advocaat inschakelen die weet hoe hij de verkopende partij moet benaderen, zodat u toch nog schadeloos wordt gesteld. En weer met veel plezier in uw nieuwe woning kunt wonen.

Een verborgen gebrek komt altijd onverwacht en altijd ongelegen. Los van het fysieke ongemak zijn er vaak flinke financiële gevolgen mee gemoeid. U wilt snel weten waar u aan toe bent en welke stappen u kunt ondernemen. Met de quickscan op verborgen-gebreken.nl ontdekt u bijvoorbeeld hoe sterk u staat in het geval u juridische stappen wilt zetten. Een gespecialiseerde advocaat kan u vervolgens helpen bij het in gang zetten van de case en de partij aansprakelijk te stellen.

Kortom; op verborgen gebreken.nl vindt u alle informatie en hulp die u nodig heeft.

Wij bieden u:

  • Juridische hulp
  • Deskundig advies
  • Persoonlijk contact

Vragen? Bel ons dan: 085 06 00 540. Voor directe juridische hulp.

Gratis intake

Heeft u te maken met een verborgen gebrek? De ervaren en gespecialiseerde advocaat Jan Damstra helpt u bij dit juridische vraagstuk. Neem contact op voor een gratis intake.