Verborgen gebreken in Rotterdam

Home » Verborgen gebreken – Rotterdam

Of u nu een huis heeft aangekocht of juist heeft verkocht in of vlakbij Rotterdam; het ontdekken van een verborgen gebrek is ontzettend vervelend. En kan bovendien voor vervelende financiële situaties zorgen.

Als u te maken krijgen met een verborgen gebrek is het belangrijk om snel te schakelen en te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het probleem. Is dat de eigenaar van de woning die misschien achterstallig onderhoud heeft gevoerd? Of is het de nieuwe eigenaar die blijkbaar geen uitvoerige inspectie heeft gedaan? Lastige vraag, waarop niet altijd een helder antwoord te geven is. Het is dan ook regelmatig nodig om juridische stappen te zetten.

Gebrek na aanschaf woning

In eerste instantie zult u misschien verwachten dat de verkopende partij verantwoordelijk is voor dergelijke gebreken aan een woning. Maar dat is niet een juiste aanname. Je koopt (of verkoopt) namelijk een woning in de staat waarin deze zich op dat moment bevindt.

Als de dakgoot aan vervanging toe is of de tuindeur stroef open en dicht gaat, dan accepteert de koper deze situatie op het moment van de koop. Bovendien wordt de waarde van een woning bovendien mede bepaald op basis van deze status van onderhoud en conditie. We spreken daarom van een verborgen gebrek als de koper (en vaak ook de verkoper) niet bekend waren met het bestaan.

Juridisch advies

Als u te maken krijgt met een verborgen gebrek bij uw aangekochte woning wilt u proberen om deze kosten (deels) te verhalen op de verkopende partij. Dit is vaak een ingewikkelde klus waarbij het raadzaam kan zijn om juridische hulp in te schakelen. Maar ook als verkopende partij wilt u graag weten wat uw rechten zijn. Op verborgen-gebreken.nl vindt u alles wat u moet weten in deze situatie. Ook voor uw verkochte of aangekochte woning in Rotterdam.

Zoals in de meeste grote steden van Nederland is ook in Rotterdam een koopwoning de afgelopen jaren fors duurder geworden. Wie in de moderne Maasstad wil wonen, moet een dikke portemonnee meenemen. Juist omdat de stad de laatste tijd zo hip en trendy is geworden.

Was het vroeger Amsterdam waar hét gebeurde, tegenwoordig doet Rotterdam niet meer onder voor de hoofdstad. Met de prachtige markthal, de imposante skyline en een zinderend uitgaansleven vormt de stad een magneet voor expats, jongeren uit de rest van Nederland en toeristen. Zeker sinds steeds meer buitenlandse magazines Rotterdam aanmerken als hotspot wordt het er in rap tempo drukker.

Steeds meer mensen willen in de tweede stad van Nederland wonen. Het heeft de prijzen de afgelopen jaren flink opgedreven, maar de verschillen zijn groot in Rotterdam. De woningen in de beste buurten en in het centrum zijn binnen no time verkocht, maar in de slechtere wijken bij de haven gaat het wat langzamer en zijn de prijzen veel minder hard gestegen. Vooral woningen in de meest gewilde wijken zijn nog altijd peperduur. Reden waarom ze vaak al zijn verkocht voor ze goed en wel op Funda staan.

Wilt u een woning bemachtigen in de prachtige havenstad dan moet u er dus snel bij zijn. Tijd om uitgebreid stil te staan bij eventuele verborgen gebreken is er niet. U zult natuurlijk wel een snelle check laten uitvoeren en de verkoper is verplicht om te melden dat er iets mis is met de woning, maar toch: u wilt deze kans niet voorbij laten gaan dus u neemt de gok. Mocht u later toch voor een onaangename verrassing komen te staan dan is nog niet alles verloren. U kunt mogelijk de kosten voor het repareren van een lekkend dak of vermolmde vloer verhalen op de verkoper. Een gespecialiseerde advocaat kan u bijstaan in dit proces en uitzoeken waar u recht op heeft.

Een verborgen gebrek komt altijd onverwacht en altijd ongelegen. Los van het fysieke ongemak zijn er vaak flinke financiële gevolgen mee gemoeid. U wilt snel weten waar u aan toe bent en welke stappen u kunt ondernemen. Met de quickscan op verborgen-gebreken.nl ontdekt u bijvoorbeeld hoe sterk u staat in het geval u juridische stappen wilt zetten. Een gespecialiseerde advocaat kan u vervolgens helpen bij het in gang zetten van de case en de partij aansprakelijk te stellen.

Kortom; op verborgen gebreken.nl vindt u alle informatie en hulp die u nodig heeft.

Wij bieden u:

  • Juridische hulp
  • Deskundig advies
  • Persoonlijk contact

Vragen? Bel ons dan: 085 06 00 540. Voor directe juridische hulp.

Gratis intake

Heeft u te maken met een verborgen gebrek? De ervaren en gespecialiseerde advocaat Jan Damstra helpt u bij dit juridische vraagstuk. Neem contact op voor een gratis intake.