Verborgen gebreken in Den Haag

Home » Verborgen gebreken – Den Haag

Of u nu een huis heeft aangekocht of juist heeft verkocht in of vlakbij Den Haag; het ontdekken van een verborgen gebrek is ontzettend vervelend. En kan bovendien voor vervelende financiële situaties zorgen.

Als u te maken krijgen met een verborgen gebrek is het belangrijk om snel te schakelen en te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het probleem. Is dat de eigenaar van de woning die misschien achterstallig onderhoud heeft gevoerd? Of is het de nieuwe eigenaar die blijkbaar geen uitvoerige inspectie heeft gedaan? Lastige vraag, waarop niet altijd een helder antwoord te geven is. Het is dan ook regelmatig nodig om juridische stappen te zetten.

Gebrek na aanschaf woning

In eerste instantie zult u misschien verwachten dat de verkopende partij verantwoordelijk is voor dergelijke gebreken aan een woning. Maar dat is niet een juiste aanname. Je koopt (of verkoopt) namelijk een woning in de staat waarin deze zich op dat moment bevindt.

Als de dakgoot aan vervanging toe is of de tuindeur stroef open en dicht gaat, dan accepteert de koper deze situatie op het moment van de koop. Bovendien wordt de waarde van een woning bovendien mede bepaald op basis van deze status van onderhoud en conditie. We spreken daarom van een verborgen gebrek als de koper (en vaak ook de verkoper) niet bekend waren met het bestaan.

Juridisch advies

Als u te maken krijgt met een verborgen gebrek bij uw aangekochte woning wilt u proberen om deze kosten (deels) te verhalen op de verkopende partij. Dit is vaak een ingewikkelde klus waarbij het raadzaam kan zijn om juridische hulp in te schakelen. Maar ook als verkopende partij wilt u graag weten wat uw rechten zijn. Op verborgen-gebreken.nl vindt u alles wat u moet weten in deze situatie. Ook voor uw verkochte of aangekochte woning in Den Haag.

Regeringsstad Den Haag is prachtig gelegen aan zee. De hoofdstad van de provincie Zuid-Holland kenmerkt zich door het vele groen. Bossen, parken en duinen maken de stad tot een heel leefbare plaats voor iedereen die graag grootstedelijk woont, maar ook wat natuur om zich heen wil.

Ook de derde stad van Nederland kent de afgelopen jaren een rappe stijging van de huizenprijzen. Of u nu een woning zoekt in het statige Benoordenhout of juist een klein appartementje in Laakkwartier, u zult diep in de buidel moeten tasten en lang moeten zoeken voor u een geschikte woning heeft gevonden, maar dan woont u wel prachtig in de mooie stad Den Haag, waar u kunt wandelen langs het Binnenhof, een harinkje kunt happen in Scheveningen of een drankje kunt doen op een terrasje aan ’t Plein. Kortom, Den Haag is een stad waar veel te beleven is.

Maar dan moet u natuurlijk wel uw droomhuis kunnen vinden en dat is niet altijd even gemakkelijk. Huizen staan vaak maar kort te koop dus u moet snel beslissen. Of er dan verborgen gebreken zijn is een vraag die niet altijd uw prioriteit heeft. U verwacht dat de verkopende partij de mededelingsplicht wel in acht zal nemen en u op de hoogte stelt van eventuele problemen met het huis. Helaas is dat niet altijd het geval.

Soms komt u er pas achter dat het dak lekt als er een flinke regenbui is gevallen. U merkt pas dat de houten vloer verrot is als u met één been door de planken heen zakt. Is het dan te laat? Niet altijd. Aangezien de verkoper u niet heeft medegedeeld dat er gebreken waren, kunt u mogelijk de reparatiekosten verhalen op degene van wie u het huis gekocht heeft. Maar het is niet eenvoudig om altijd te krijgen waar u recht op heeft. Schakel daarom de hulp in van een advocaat die precies weet hoe het werkt.

Een verborgen gebrek komt altijd onverwacht en altijd ongelegen. Los van het fysieke ongemak zijn er vaak flinke financiële gevolgen mee gemoeid. U wilt snel weten waar u aan toe bent en welke stappen u kunt ondernemen. Met de quickscan op verborgen-gebreken.nl ontdekt u bijvoorbeeld hoe sterk u staat in het geval u juridische stappen wilt zetten. Een gespecialiseerde advocaat kan u vervolgens helpen bij het in gang zetten van de case en de partij aansprakelijk te stellen.

Kortom; op verborgen gebreken.nl vindt u alle informatie en hulp die u nodig heeft.

Wij bieden u:

  • Juridische hulp
  • Deskundig advies
  • Persoonlijk contact

Vragen? Bel ons dan: 085 06 00 540. Voor directe juridische hulp.

Gratis intake

Heeft u te maken met een verborgen gebrek? De ervaren en gespecialiseerde advocaat Jan Damstra helpt u bij dit juridische vraagstuk. Neem contact op voor een gratis intake.