Verborgen gebreken in Apeldoorn

Home » Verborgen gebreken – Apeldoorn

Of u nu een huis heeft aangekocht of juist heeft verkocht in of vlakbij Apeldoorn; het ontdekken van een verborgen gebrek is ontzettend vervelend. En kan bovendien voor vervelende financiële situaties zorgen.

Als u te maken krijgen met een verborgen gebrek is het belangrijk om snel te schakelen en te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het probleem. Is dat de eigenaar van de woning die misschien achterstallig onderhoud heeft gevoerd? Of is het de nieuwe eigenaar die blijkbaar geen uitvoerige inspectie heeft gedaan? Lastige vraag, waarop niet altijd een helder antwoord te geven is. Het is dan ook regelmatig nodig om juridische stappen te zetten.

Gebrek na aanschaf woning

In eerste instantie zult u misschien verwachten dat de verkopende partij verantwoordelijk is voor dergelijke gebreken aan een woning. Maar dat is niet een juiste aanname. Je koopt (of verkoopt) namelijk een woning in de staat waarin deze zich op dat moment bevindt.

Als de dakgoot aan vervanging toe is of de tuindeur stroef open en dicht gaat, dan accepteert de koper deze situatie op het moment van de koop. Bovendien wordt de waarde van een woning bovendien mede bepaald op basis van deze status van onderhoud en conditie. We spreken daarom van een verborgen gebrek als de koper (en vaak ook de verkoper) niet bekend waren met het bestaan.

Juridisch advies

Als u te maken krijgt met een verborgen gebrek bij uw aangekochte woning wilt u proberen om deze kosten (deels) te verhalen op de verkopende partij. Dit is vaak een ingewikkelde klus waarbij het raadzaam kan zijn om juridische hulp in te schakelen. Maar ook als verkopende partij wilt u graag weten wat uw rechten zijn. Op verborgen-gebreken.nl vindt u alles wat u moet weten in deze situatie. Ook voor uw verkochte of aangekochte woning in Apeldoorn.

Apeldoorn ligt midden op de Veluwe. Het is daarom een gewilde woonplaats voor jonge gezinnen, natuurliefhebbers en buitensporters. Je fietst de stad uit en bent meteen midden in het bos. Je kunt er heerlijk op uit met de mountainbike, de fiets of gewoon te voet. De stad zelf heeft ook genoeg te bieden.

Paleis ’t Loo, Apenheul of kinderpretpark Julianatoren, het is maar een greep uit de vele toeristische trekpleisters van Apeldoorn. Daarnaast heeft de stad een groot winkelcentrum en diverse uitgaansvoorzieningen, zoals een groot theater en bioscoop. Het kan dan ook geen verrassing zijn dat Apeldoorn flink aan populariteit heeft gewonnen de afgelopen jaren. Dat zie je terug op de woningmarkt. Net als veel Nederlandse steden heeft ook Apeldoorn te maken met een behoorlijke prijsstijging. Wie graag met zijn gezin in de natuur woont, maar toch stedelijke faciliteiten wil, is perfect op zijn plaats in de Gelderse stad.

Maar wat doet u als er een woning vrijkomt, die precies aan uw eisen voldoet? Neemt u de tijd voor een uitgebreid onderzoek met het risico dat uw huis aan een ander wordt verkocht. Of neemt u de gok en vertrouwt u op de mededelingsplicht van de verkopende partij? Het huis is alles waar u naar zocht: de royale tuin, de nieuwe badkamer, 4 slaapkamers. U besluit het risico te nemen en tekent het koopcontract. Maar dan breekt de winter aan en blijkt het te tochten in huis. Was die isolatie toch niet zo goed als de verkoper zei? Ook kraakt de vloer hier en daar wel heel erg. Dit was niet wat u in gedachte had, maar moet u nu echt zelf opdraaien voor de kosten van het repareren van deze verborgen gebreken? Dat hoeft niet. Het is zaak om snel een gespecialiseerde advocaat in te schakelen die u kan helpen om uit te zoeken of u schadeloos kunt worden gesteld.

Een verborgen gebrek komt altijd onverwacht en altijd ongelegen. Los van het fysieke ongemak zijn er vaak flinke financiële gevolgen mee gemoeid. U wilt snel weten waar u aan toe bent en welke stappen u kunt ondernemen. Met de quickscan op verborgen-gebreken.nl ontdekt u bijvoorbeeld hoe sterk u staat in het geval u juridische stappen wilt zetten. Een gespecialiseerde advocaat kan u vervolgens helpen bij het in gang zetten van de case en de partij aansprakelijk te stellen.

Kortom; op verborgen gebreken.nl vindt u alle informatie en hulp die u nodig heeft.

Wij bieden u:

  • Juridische hulp
  • Deskundig advies
  • Persoonlijk contact

Vragen? Bel ons dan: 085 06 00 540. Voor directe juridische hulp.

Gratis intake

Heeft u te maken met een verborgen gebrek? De ervaren en gespecialiseerde advocaat Jan Damstra helpt u bij dit juridische vraagstuk. Neem contact op voor een gratis intake.