Verborgen gebreken in Amsterdam

Home » Advocaat verborgen gebreken – Amsterdam

Of u nu een huis heeft aangekocht of juist heeft verkocht in of vlakbij Amsterdam; het ontdekken van een verborgen gebrek is ontzettend vervelend. En kan bovendien voor vervelende financiële situaties zorgen.

Als u te maken krijgen met een verborgen gebrek is het belangrijk om snel te schakelen en te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het probleem. Is dat de eigenaar van de woning die misschien achterstallig onderhoud heeft gevoerd? Of is het de nieuwe eigenaar die blijkbaar geen uitvoerige inspectie heeft gedaan? Lastige vraag, waarop niet altijd een helder antwoord te geven is. Het is dan ook regelmatig nodig om juridische stappen te zetten.

Gebrek na aanschaf woning

In eerste instantie zult u misschien verwachten dat de verkopende partij verantwoordelijk is voor dergelijke gebreken aan een woning. Maar dat is niet een juiste aanname. Je koopt (of verkoopt) namelijk een woning in de staat waarin deze zich op dat moment bevindt.

Als de dakgoot aan vervanging toe is of de tuindeur stroef open en dicht gaat, dan accepteert de koper deze situatie op het moment van de koop. Bovendien wordt de waarde van een woning bovendien mede bepaald op basis van deze status van onderhoud en conditie. We spreken daarom van een verborgen gebrek als de koper (en vaak ook de verkoper) niet bekend waren met het bestaan.

Juridisch advies

Als u te maken krijgt met een verborgen gebrek bij uw aangekochte woning wilt u proberen om deze kosten (deels) te verhalen op de verkopende partij. Dit is vaak een ingewikkelde klus waarbij het raadzaam kan zijn om juridische hulp in te schakelen. Maar ook als verkopende partij wilt u graag weten wat uw rechten zijn. Op verborgen-gebreken.nl vindt u alles wat u moet weten in deze situatie. Ook voor uw verkochte of aangekochte woning in Amsterdam.

Amsterdam blijft razend populair onder woningzoekenden. De hoofdstad heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op veel Nederlanders en expats. De grachten, de terrasjes en de culturele activiteiten trekken mensen van heinde en verre naar de stad. Niet gek dus dat de woningprijzen de afgelopen jaren zijn geëxplodeerd.

Voor een klein appartement betaal je in Amsterdam zomaar 275.000 euro, een bedrag waar je op het platteland van Groningen een vrijstaande woning voor kunt kopen. Hoewel de prijzen minder snel stijgen dan voorheen is het nog altijd heel lastig om een koopwoning te vinden in de hoofdstad. Voor veel mensen is het zelfs onmogelijk. Zij zijn aangewezen op gemeenten om Amsterdam heen, waar de huizen nu ook flink in prijs zijn gestegen. 

Vooral starters hebben het moeilijk op de Amsterdamse woningmarkt. Willen zij een huis kopen dan moeten ze gigantisch snel beslissen. Een woning kan vandaag op Funda verschijnen en morgen verkocht zijn. Wie dus kans wil maken op een huis in onze geliefde hoofdstad moet niet te kieskeurig zijn en snel overgaan tot kopen. Er is dan geen tijd om uitgebreid te onderzoeken wat de kwaliteit is van de woning. Is de houten vloer niet verrot? Lekt het dak? En hoe zit het met de kwaliteit van de badkamer? Allemaal zaken die belangrijk zijn om te achterhalen als u een woning koopt. Anders kunt u nog wel eens voor verrassingen komen te staan. 

Juist op een overspannen woningmarkt als die van Amsterdam is er een grote kans om verborgen gebreken over het hoofd te zien. U wilt immers niet uw droomhuis mislopen en bent dan geneigd om maar snel die handtekening onder het koopcontract te zetten. Blijken er echter achteraf toch nog grote problemen te zijn met de woning dan bent u zeker niet kansloos. In een aantal gevallen kunt u de kosten voor het oplossen ervan wellicht nog verhalen op de verkopende partij. Een gespecialiseerde advocaat kan u helpen om de verborgen gebreken, die u in uw enthousiasme hebt gemist, toch nog kosteloos gerepareerd te krijgen.

Een verborgen gebrek komt altijd onverwacht en altijd ongelegen. Los van het fysieke ongemak zijn er vaak flinke financiële gevolgen mee gemoeid. U wilt snel weten waar u aan toe bent en welke stappen u kunt ondernemen. Met de quickscan op verborgen-gebreken.nl ontdekt u bijvoorbeeld hoe sterk u staat in het geval u juridische stappen wilt zetten. Een gespecialiseerde advocaat kan u vervolgens helpen bij het in gang zetten van de case en de partij aansprakelijk te stellen.

Kortom; op verborgen gebreken.nl vindt u alle informatie en hulp die u nodig heeft.

Wij bieden u:

  • Juridische hulp
  • Deskundig advies
  • Persoonlijk contact

Vragen? Bel ons dan: 085 06 00 540. Voor directe juridische hulp.

Gratis intake

Heeft u te maken met een verborgen gebrek? De ervaren en gespecialiseerde advocaat Jan Damstra helpt u bij dit juridische vraagstuk. Neem contact op voor een gratis intake.