Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Risico op boete bij verkoop huis zonder energielabel

 

Verkoop je een woning zonder verplicht energielabel die via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland geregistreerd is, dan loop je het risico op een boete. Om deze reden worden er steeds meer woningen verkocht met energielabel.

In januari 2015 was 55 procent van de verkochte woningen voorzien van een geldig label en in maart van 2016 was dit 82 procent van de verkochte woningen.

Lees meer.

Verkoop je een woning zonder verplicht energielabel die via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland geregistreerd is, dan loop je het risico op een boete.

Onderzoek: energielabel ontbreekt nog bij 26 procent verkochte huizen

Sinds de invoering van het energielabel, werd bij 26 procent van de verkochte woningen geen energielabel overhandigd. Dit werd onderzocht door Calcasa, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het waarderen van onroerend goed. Het bedrijf onderzocht alle woningen die sinds 1 januari 2015 verkocht zijn op de aanwezigheid van een verplicht energielabel en kwam erachter dat voornamelijk vrijstaande woningen en vooroorlogse appartementen geen energielabel hebben bij de verkoop van de woningen.

Geen energielabel? Risico op boete

Verkoop je een woning zonder verplicht energielabel die via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland geregistreerd is, dan loop je het risico op een boete. Om deze reden worden er steeds meer woningen verkocht met energielabel. In januari 2015 was 55 procent van de verkochte woningen voorzien van een geldig label en in maart van 2016 was dit 82 procent van de verkochte woningen. Het gemiddelde over alle maanden sinds 1 januari 2015, ligt op 74 procent.

Woningen zonder energielabel: oorzaak onbekend

Waarom de woningen die zonder energielabel verkocht worden geen label hebben gekregen, is niet bekend. Mogelijk is het energielabel niet erg positief en willen verkopers voorkomen dat mensen afgeschrikt worden door het label, waardoor ze simpelweg geen label overhandigen bij het verkopen van de woning. Aangeraden wordt om een woning altijd met energielabel te verkopen, zodat er meer transparantie is bij de verkoop en je bovendien niet het risico loopt op het krijgen van een boete.

Heeft u een huis gekocht en zoekt u informatie over verborgen gebreken? Lees onze artikelen of neem contact op!

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.