Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Huizenkoper vaker in problemen door vertraging bij hypotheek

 

Omdat het zo druk is op de woningmarkt, duurt het steeds langer om een hypotheek te ontvangen van de bank. Huizenkopers die langer moeten wachten op hun hypotheek door drukte bij de bank, krijgen hier steeds vaker problemen door.

Dit kan zijn dat hun beoogde koopwoning aan hun neus voorbij gaat, maar ook dat ze boetes krijgen.

Lees meer.

Grote banken zijn op dit moment bezig met het analyseren van de problematiek, zodat hier meer inzicht in komt en hypotheken sneller verstrekt kunnen worden.

De achterliggende redenen van de vertragingen bij banken

Volgens Hans André de la Porte, de woordvoerder van Vereniging Eigen Huis (VEH) hebben banken moeite om hypotheekaanvragen te verwerken door diverse achterliggende problemen. Ten eerste hebben banken problemen met het overschakelen van hypotheekadvies, waar ze zich in de crisis nog op concentreerden, naar het in behandeling nemen van hypotheekaanvragen. Daarnaast duren aanvragen langer omdat er meer documenten moeten worden beoordeeld, waardoor kopers nog langer moeten wachten op hun geld.

Hoe het probleem bij de banken opgelost kan worden, is nog niet bekend. Grote banken zijn op dit moment bezig met het analyseren van de problematiek, zodat hier meer inzicht in komt en hypotheken sneller verstrekt kunnen worden.

Aantrekkende woningmarkt maakt vertragingen langer

Dat de woningmarkt in ons land aantrekt, maakt het voor banken ook niet gemakkelijker om hypotheekaanvragen snel te behandelen. Vooral de woningmarkt in Amsterdam en de woningmarkt in Utrecht trekken enorm aan. In de eerste drie maanden van dit jaar werden in deze steden een vijfde meer woningen verkocht en steeg de huizenprijs met 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Positief, maar wel extra hard werken voor de banken die al met vertragingen in het verstrekken van hypotheken kampen. Wat de invloed op het aantal meldingen van verborgen gebreken is, is vooralsnog niet bekend.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.