Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Nederland mag doorgaan met energielabel

 

De Europese Commissie heeft besloten dat Nederland door mag gaan met het gebruiken van het energielabel. De commissie onderzocht of het label voor woningen wel voldoet aan de richtlijnen van de Europese Unie, maar deze procedure is nu onverwacht stopgezet. Dit betekent voor Nederland dat de mogelijke boete van 90 miljoen euro officieel van de baan is.

Lees meer.

Het energielabel is verplicht voor eigenaren van woningen die hun huis verkopen of verhuren.

 Minister van Wonen vertrouwt op een goede toekomst

Minister Ster Blok van Wonen geeft aan dat hij al vertrouwde op een goede uitkomst. Volgens hem is het energielabel een

“eenvoudige en goedkope uitkomst om inzicht te geven in het energieverbruik van een huis”.

Het energielabel is verplicht voor eigenaren van woningen die hun huis verkopen of verhuren, zonder later te maken te krijgen met juridische problemen.

Ieder huis nu een voorlopig energielabel

Op dit moment heeft iedere woning een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label geeft globaal aan hoe zuinig een huis omgaat met gas, elektriciteit en warmte. Een huiseigenaar kan het voorlopige label overigens wel laten wijzigen, bijvoorbeeld als er geïnvesteerd is in betere isolatie, dubbel glas, ventilatie, de verwarmingsketel en/of zonnepanelen. Het tussentijds bijwerken van het energielabel kan vrijwillig, maar het bijwerken van het label bij het verkopen of verhuren van een huis is verplicht.

Energielabel mag officieel blijven

Omdat de procedure van de Europese Commissie vroegtijdig gestopt is, mag het energielabel gewoon gebruikt worden in ons land. Dit betekent niet alleen dat het inzichtelijk blijft hoe een huis met gas, elektriciteit en warmte omgaat, maar ook dat ons land geen boete krijgt voor het gebruiken van het label.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.