Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

Verborgen gebrek?

Verken uw juridische mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.

De prijsonderhandelingen: een spannend proces

Uit onderzoek van de Nationale-Nederlanden onder ruim duizend samenwoners, blijkt dat ongeveer de helft van de huizenkopers de prijsonderhandelingen het spannendste aspect vinden van het kopen van een huis. Zo gaf 50 procent van de ondervraagden van het onderzoek aan de prijsonderhandelingen ‘spannend tot zeer spannend’ te vinden. Onzekerheid over de hypotheek, vinden veel huizenkopers ook ‘spannend’.

Lees meer

Zo gaf 50 procent van de ondervraagden van het onderzoek aan de prijsonderhandelingen ‘spannend tot zeer spannend’ te vinden.

Beslissing al gemaakt

Dat de prijsonderhandelingen het spannendste proces is van het kopen van een huis, is niet zo vreemd. Op dit moment hebben de huizenkopers hun droomhuis namelijk al gevonden en al besloten in deze woning te willen trekken, maar is het nog een kwestie van onderhandelingen om de koop definitief te maken. Omdat de kopers de woning al hebben gezien en de beslissing om te kopen al hebben gemaakt, vinden velen de prijsonderhandelingen spannend.

Daar komt nog bij dat veel starters weinig tot geen ervaring hebben met het onderhandelen over de prijs van een huis, waardoor de prijsonderhandelingen nog spannender zijn.

Ouders belangrijkste adviseurs

Daarnaast geven de respondenten van het onderzoek aan dat de ouders de belangrijkste adviseurs zijn bij het kopen van een huis. Maar liefst 47 procent van de ondervraagden heeft één of beide ouders geraadpleegd bij het kopen van een huis. Een andere belangrijke bron van informatie en advies, is het internet. Van alle ondervraagden, gaf 35 procent van de huizenkopers aan het internet te gebruiken om informatie te zoeken over het kopen van een huis en met deze informatie de beslissing te maken. In dit geval werden de ouders niet om advies gevraagd, maar gingen huizenkopers zelf op zoek naar informatie om hun beslissing te maken.

‘Slechts’ 26 procent van de huizenkopers heeft gebruik gemaakt van een professionele adviseurs om informatie te vergaren en advies te krijgen. Eén op de vijf respondenten gaf aan geen advies in te winnen en de koop helemaal zelf te overwegen. Mocht u na het kopen stuitten op schade of andere problemen, doe dan de quickscan.

Verborgen gebrek?

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt? En wilt u weten wat uw juridische mogelijkheden zijn? Met onze quickscan ontdekt u eenvoudig wat uw kansen zijn.