Cv-ketel veelvoorkomend verborgen gebrek

Home » Cv-ketel veelvoorkomend verborgen gebrek

Cv-ketel kapot

Een berucht moment: sta je net lekker te douchen, wordt het water koud. Een kapotte cv-ketel is een veel voorkomend verborgen gebrek. Niet alleen heel vervelend, ook financieel is het een koude douche. Zeker in oudere huizen komen vaak verborgen gebreken voor zoals een kapotte cv-installatie. Als je net een huis hebt gekocht en gelijk al voor onvoorziene kosten komt te staan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. Neem daarom altijd een goede checklist mee als je een huis gaat bezichtigen. In sommige gevallen zijn verborgen gebreken nog op de vorige eigenaar te verhalen. Een gespecialiseerd jurist kan u hierover adviseren.

Duurzaam alternatief

Mocht u toe zijn aan een nieuwe cv-ketel, dan zijn er meerdere alternatieven. Indien uw huis niet aangesloten is op stadswarmte, dan kunt u kiezen voor een zuinige cv-ketel of een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water in huis. Hij haalt met een warmtewisselaar warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. De warmtepomp brengt de warmte naar een hogere temperatuur en verwarmt daarmee het huis en het kraanwater. De warmtepomp gebruikt elektriciteit in plaats van gas, daarmee bespaart u op uw gasrekening en verlaagt u uw CO2 uitstoot.

Advies installateur

Ondanks het voordeel van duurzaamheid, kiest de helft van de consumenten ervoor om hun kapotte cv-ketel te vervangen door een nieuwe cv-ketel. Tweederde van de Nederlanders verwacht niet dat zij de komende drie jaar een duurzamer alternatief zullen aanschaffen ter vervanging van de huidige cv -ketel. De meest genoemde redenen zijn de kosten en angst voor eventuele lawaaioverlast van de warmtepomp. De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat consumenten beter geïnformeerd zouden moeten worden over duurzame alternatieven. Na een onderzoek onder 1414 consumenten bleek slechts in 10 procent van de gevallen een installateur de consument advies te geven over duurzame alternatieven. Hierbij lag het initiatief meestal bij de consument. Daar valt volgens de VEH veel winst te behalen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of over verborgen gebreken? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Meest gelezen

verborgen-gebreken juristen

Gratis intake

Verken uw juridische mogelijkheden. Zonder verplichtingen.